reklama 11A

Sportovní úrovní bude Praha srovnatelná s Tokiem, říká Aleš Opatrný

ikonka

Jednou z největších domácích hvězd galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs bude Aleš Opatrný, který si s sebou do libeňské O2 areny bere svoji stájovou jedničku valacha Forewera, s nímž se účastnil i olympijských her v Tokiu.
03.11.2021 21:07  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12D

 
„Účastí na olympijských hrách v Tokiu jsem si určitě splnil můj dětský sen. Jen mě trochu mrzelo, že tam nemohli být diváci. Popravdě jsem také očekával, že to bude probíhat lépe, protože naše forma na začátku sezony tomu napovídala. Samotný závod nevyšel podle představ, ale jinak atmosféru v olympijské vesnici, to bych přál každému zažít,“ vzpomíná Aleš Opatrný na svůj start pod pěti kruhy.  
 
Rád však bude vzpomínat i na jiné sportovní události. „V hlavě mi utkvělo např. CSIO v Římě, které bylo pro mě velkým zážitkem hned po olympijských hrách. Doufám však, že ten největší letošní zážitek teprve přijde při Global Champions v Praze,“ nastiňuje, kam aktuálně směřují jeho sportovní plány. 
 
Nesmazatelně se do paměti celého českého parkurového týmu zapsal i triumf při CSIO v Praze. „Už tenkrát jsem při tiskové konferenci říkal, že Pohár národů v Praze se nedá srovnávat s tím, co nás čeká v Římě nebo v Tokiu. Praha byla skvělý zážitek, jelikož se nám konečně povedlo doma vyhrát CSIO. Bylo to fantastické, ale úroveň pěti hvězd byla ještě přece jen vzdálená,“ konstatuje.
 

Psali jsme: Z venkovních kolbišť do hal. Anna Kellnerová vysvětluje, co to obnáší

 
Po návratu z Japonska dostal valach Forewer závodní pauzu a Aleš Opatrný tak oželel i účast na evropském šampionátu. „Musel jsem o tom chvilku přemýšlet. Chtěl jsem se zúčastnit mistrovství Evropy, které se konalo v sousedním Německu, ale po zvážené celé sezony, kdy jsme dosáhli spousty úspěchů jsem si řekl, že Forewerovi je teprve deset let a tu pauzu si zaslouží. Sezona byla opravdu dlouhá a chci si ho udržet ve zdraví i pro ty další, které budou přicházet. Příští rok nás čeká mistrovství světa, tak doufáme, že se na to dobře připravíme.“
 
Při nabitém sportovním programu by jistě česká parkurová jednička uvítala možnost závodit o něco déle s Gentlemenem zapůjčeném od V Teamu Prague. „S Gentlemenem jsme dosáhli také na řadu úspěchů. V Praze jsme vyhráli např. Světový pohár, skvělá umístění jsme měli i při Sunshine Tour. Ale byl jsem na to připraven, že po olympiádě odejde. Ta dohoda byla taková a já moc děkuji paní Vítkové, že jsme ji o rok prodloužili díky posunutí olympijských her.“
 
Teď už ale veškerá pozornost a tréninkové přípravy směřují směrem ke galashow světového parkuru v Praze. Už jsem si atmosféru pěti hvězd mohl zažít v O2 areně před třemi lety, kdy jsem byl členem týmu Prague Lions. O rok později jsem startoval jen ve dvou hvězdách, kde byla také skvělá atmosféra, ale že letos budeme moci startovat opět na úrovni CSI5*, tak na to se opravdu moc těším,“ přiznává Opatrný.
 
„Co se týče kvality startovního pole, tak určitě lze Prague Playoffs srovnávat s olympiádou v Tokiu. Téměř všichni, co byli na olympiádě, tak budou i v Praze. Jsou to dvoje rozdílné závody, ale myslím, že v Praze ta atmosféra bude lepší. Doufám, že tam budou diváci, zatímco Tokio bylo bez diváků a bylo to strašně tiché. Snad to tedy vyjde a v O2 areně budou plné ochozy a všichni si to užijeme,“ dodává Aleš Opatrný.
 
Foto a video: Josef Malinovský
 




Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE