reklama 11A

Deusser: Jsem pyšný, že se mi podařilo opět kvalifikovat do Super GP

ikonka

Němec Daniel Deusser byl ještě nedávno světovou jedničkou. Aktuálně je na druhé příčce za Švédem Pederem Fredricsonem, s nímž se již brzy potká v Super Grand Prix při GC Prague Playoffs. „Bude to vrchol celého roku,“ těší se do pražské O2 areny.
31.10.2021 19:35  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12C
 
Daniel Deusser se kvalifikoval do pražské Super Grand Prix, která se v O2 areně uskuteční v sobotu 20. listopadu, při desátém kole Longines Global Champions Tour v nizozemském Valkenswaarddu. 
 
„Můj nejlepší kůň Scuderia 1948 Tobago Z se tento rok trochu zranil, a proto jsem nemohl jet na všechna plánovaná kola Global Champions. Nejhezčím okamžikem z letošní túry pro mě určitě bylo vítězství v Grand Prix Valkenswaardu. Bylo to s koněm Bingo Ste Hermelle. Ten je pro mě celkem nový a byla to jedna z jeho prvních Grand Prix, ale i tak ji dokázal vyhrát. Byl to pěkný okamžik,“ vzpomíná Daniel Deusser. Ten v Super Grand Prix 2019 skončil s hřebcem Scuderia 1918 Tobago Z šestý.
 

 
Do Prahy se tento německý jezdec již velmi těší. „Super Grand Prix je vrchol celého roku. Všichni se do ní snaží celý rok kvalifikovat. Tento rok se mi to opět podařilo a jsem na to pyšný. Samozřejmě se snažím, abych měl jednoho ze svých nejlepších koní v dobré formě právě na tuto Grand Prix,“ pokračuje. 
 
Samozřejmě pro Deussera bude důležitá nejen účast v této hlavní soutěži jednotlivců. Reprezentovat bude s největší pravděpodobností i svůj tým St. Tropez Pirates, jenž skončil po základní části série GCL osmý a čeká jej tak tudíž start i ve čtvrtečním čtvrtfinále. „Tým musí být v dobré formě, třetina týmů vypadne hned první den, do finále půjde jen polovina semifinalistů. V týmu tak musí do sebe všechno zapadnout, body se sčítají, takže skóre každého jezdce se počítá. Konec konců, musíme mít v týmu i trochu sportovního štěstí,“ dodává Daniel Deusser.
 
Video: Radim Kaller
Foto: Josef Malinovský



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE