reklama 11B

V O2 areně půjdeme s Gylordem dvě hvězdy, říká mistr republiky Štětina

ikonka

Jan Štětina z plzeňské stáje Schneider zažil letos mimořádnou sezonu. Měl možnost startovat hned v několika Pohárech národů a zúčastnil se i mistrovství Evropy. Navíc se stal mistrem ČR v kategorii jednotlivců, což mu otevřelo cestu do O2 areny.
01.11.2021 11:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12C
 
Stejně jako další držitelé mistrovských titulů, také on obdržel od Czech Equestrian Teamu pozvánku k účasti v soutěžích kategorie CSI2* při galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs. 
 
„Náš letošní cíl byl zúčastnit se pěkných závodů, mistrovství republiky a skokového poháru. To si myslím, že se povedlo. – Gylord udělal pár výborných výsledků na mezinárodních závodech, takže jsem moc spokojen,“ říká Jan Štětina, jemuž se ovšem dařilo i s dalšími koňskými svěřenci. 
 
Mistrovství České republiky v Olomouci vyhrál v sedle Fantastica-S a jak přiznává, původně s takovým výsledkem vůbec nepočítal. „Nejel jsem tam s velkými ambicemi. Jelikož Gylorda povolali na CSIO, tak jsem startoval s Fantasticem-S, který však má nevyrovnané výsledky. Ale povedlo se to a vyhráli jsme.“
 
 
Stejně hezké vzpomínky v něm zanechala účasti i ve finále Poháru národů EEF ve Varšavě, kde český národní tým obsadil druhou příčku, čímž vybojovali pro Českou republiku postup do Divize 1 v sezoně 2022. „Byly to velké mezníky, jak titul, tak Varšava. Byly to pro mě jedny z nejhezčích závodů, jaké jsem zažil,“ konstatuje. „Gylord není až tak velký, ale má velké srdce. Že bude skákat až tak vysoko, to nikdo netušil.“
 
Třetím vrcholem sezony 2021 bylo pro Jana Štětinu mistrovství Evropy, kde se mu již tak nedařilo. Skvělou tečkou za mimořádným obdobím tak může být účast při GC Prague Playoffs v O2 areně. „Samozřejmě jsme si před tím naplánovali halové závody, ale jelikož mám v domovské stáji menší jezdecký plac, tak nemám problém se vejít do haly. Mám spíš opačný problém,“ odpovídá na dotaz, jak vypadá příprava na tyto velkolepé jezdecké závody. Startovat při nich bude v soutěžích kategorie CSI2*. „Já jsem spokojen, že půjdeme jen dvě hvězdy, na pět hvězd Gylordovi chybí ještě trochu schopnosti. Doufám, že předvedeme co nejlepší výsledek,“ dodává Jan Štětina.
 
Foto a video: Josef Malinovský



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE