reklama 11C

Edwina Tops: Na Super GP mám výborné vzpomínky. Je to můj cíl i letos

ikonka

Když nám Edwina Tops-Alexander poskytla exkluzivní rozhovor při Global Champions v Římě, byla ve vedení žebříčku LGCT jednotlivců a stále doufala, že se jí podaří vybojovat jak celkové prvenství. Nyní má poslední šanci dostat se do Super Grand Prix.
22.10.2021 23:41  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12A
 
Dnes je jasné, že úspěch pro Edwinu Tops-Alexander bude, když se probojuje na stupně vítězů. Před posledním kolem Longines Global Champions Tour je totiž čtvrtá. Mnohem větším cílem je však pro ni zisk úplně poslední zlaté jízdenky do Super Grand Prix v Praze.
 
Klíč je jednoduchý, buď musí sobotní Grand Prix v Šamoríně vyhrát, nebo se umístit hned za jezdcem, resp. jezdci, kteří již kvalifikaci do Prahy mají. „Nejsem z toho nervózní, ale myslím na to, že je to něco, čeho chci dosáhnout,“ prozradila Edwina Tops-Alexander při rozhovoru v Římě, kdy ještě doufala i v celkové prvenství.
 
Do Super Grand Prix by se moc ráda podívala. „Je to pro mě velmi důležité. V roce 2018 to bylo moje největší vítězství v životě. Mám na to skvělou vzpomínku. Ráda bych se pokusila něco takového zopakovat,“ říká.
 
„Pamatuji si, že někde uprostřed jízdy jsem musela úplně změnit strategii. Vlastně jsem si ani nebyla jistá, že jsem vyhrála. Takže to byl celkem výjimečný okamžik. Pak jsem viděla na obrazovku a můj manžel začal poskakovat. V tu chvíli jsem si uvědomila, že jsem zvítězila,“ vzpomíná vítězka prvního ročníku Super Grand Prix. 
 
„Je to jedna z nejtěžších Grand Prix, které jsem kdy jela. Můj kůň byl ve výborné kondici. Mám na to výborné vzpomínky,“ dodává. Zda se i letos do pražské O2 areny podívá při tomto absolutním vrcholu LGCT, to bude jasné již v sobotu 23. října večer.
 
Foto a video: Radim Kaller
Redaktor: Josef Malinovský
 
 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE