reklama 11C

Členy ČJF čekají volební konference. Ty oblastní startují již v září

ikonka

Už za týden startuje série oblastních konferencí České jezdecké federace, které předcházejí té celostátní. Jak bylo avizováno, bude se jednat o konferenci volební. Do teď přitom není známo, kdo hodlá kandidovat na pozice prezidenta a členů VV ČJF.
06.09.2021 16:15  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Jak jsme již dříve informovali, v rezignaci jsou aktuálně čtyři členové Výkonného výboru České jezdecké federace – viceprezidentka pro ekonomiku Ludmila Šedá, členka pro vzdělávání Klára Šalková, člen pro mezinárodní vztahy Bohumil Rejnek a nedávno dovolený šestý člen Marek Holub. 
 
„V ČJF je poptávka po novém zvolení orgánů a zájem o ujasnění koncepce ČJF. Za tímto účelem je plánována i konference ČJF na říjen 2021. Dle našeho názoru, je vhodné na konferenci diskutovat o budoucnosti a úloze ČJF v následujících letech. S tím souvisí i diskuse nad orgány ČJF a my tímto máme zájem přispět k transparentnímu uspořádání voleb do orgánů ČJF na této konferenci,“ stojí v prohlášení zmíněných členů Výkonného výboru ČJF.
 

Psali jsme: Rezignující členové VV ČJF: Chceme přispět k transparentnosti voleb

 
Rezignaci nepodali tedy pouze viceprezident pro sport Jiří Skřivan a prezidentka ČJF Olga Plachá. „Radních jsem se dotazovala, zda chtějí, abych taktéž odstoupila, ale nedostala jsem jasnou odpověď. O tomto kroku se budu muset ještě poradit s právníky, aby to nijak neovlivnilo chod organizace. Samotný akt odstoupení však beru jako formalitu, jelikož jej kdokoliv během zmíněných dvou měsíců může vzít zpět. Určitě chci, aby mandát byl volný, ale mohu klidně odstoupit v den Konference, nebo den před tím. Určitě se já ani pan Skřivan nedržíme funkcí, jak někde zaznělo. Vždy nás může Konference ČJF odvolat, ale k tomuto kroku určitě nebude muset dojít,“ uvedla před necelými třemi týdny Olga Plachá. 
 
Do teď však není jasno, kdo z výše uvedených se hodlá ucházet o opětovné zvolení do tohoto statutárního orgánu, který řídí činnost ČJF a jedná jejím jménem. Doposud ani nejsou dostupné žádné oficiální informace o případných nových kandidátech, a to jak na pozici prezidenta, tak dalších členů Výkonného výboru. „Kandidáty na prezidenta ČJF zatím neevidujeme, stávající paní prezidentka má z mého pohledu stále platný mandát a nezaznamenal jsem informaci o vyhlášení volby nového prezidenta,“ uvedl v pondělí 6. září na dotaz redakce Jezdci.cz generální sekretář ČJF, Petr Kuklík.
 
Pokud prezidentka ČJF Olga Plachá tedy skutečně rezignuje, jak dříve naznačila, delegáti na celostátní konferenci by měli nejprve zvolit nového prezidenta, příp. potvrdit mandát stávající prezidentce, a následně na jeho návrh volit další členy Výkonného výboru. 
 
Na oblastních konferencích ČJF, z nichž se první uskuteční již v pondělí 13. září, by zástupci jednotlivých subjektů (klubů) měli vybrat nejen určený počet delegátů pro celostátní konferenci, ale také příp. odhlasovat do usnesení svá doporučení těmto delegátům (často členům oblastních výborů), koho za danou oblast mají volit. Ostatně tak tomu v minulosti bývalo. 
 

Nepřehlédněte: Rezignace členů Výkonného výboru ČJF byla domluvená, říká Olga Plachá

 

Ani samotní zástupci subjektů však na oblastních konferencích nejednají sami za sebe, ale ve většině případů i za další členy daného klubu či stáje. I ti by tak správně měli mít možnost svému delegátovi doporučit, jak má při oblastní konferenci během hlasování postupovat. 
 
Zatím to však vypadá, že minimálně v Severomoravské oblasti ČJF se delegáti s případnými kandidáty na prezidenta ČJF a členy VV ČJF seznámí až na poslední chvíli, nebo dokonce až přímo během konference v pondělí 13. září. Taková situace samozřejmě nahrává rychlým rozhodnutím bez zralé úvahy a řadoví členové ČJF nakonec mohou být překvapeni, koho že to vlastně jejich zástupci zvolili. 
 
Dění kolem blížících se konferencí ČJF budeme v redakci Jezdci.cz bedlivě sledovat a průběžně vám budeme přinášet nové informace!
 
 

 

Oblastní konference ČJF

H – Severomoravská, 13. září 2021, Klimkovice Sanatorium od 17:00 hodin
D – Plzeňská, 20. září 2021, JK Svržno od 17:00 hodin
B – Středočeská, 21. září 2021, ČUS aula od 14:00 hodin
R – Královehradecká, 22. září 2021, Hospoda u Legionáře Vlkov od 18:00 hodin
G – Jihomoravská, 22. září 2021, salonek Pánská Lícha od 17:00 hodin
K – Karlovarská, 29. září 2021, JS Gabrielka od 18:00 hodin
A – Praha, 30. září 2021, ČUS aula od 18:00 hodin
L – Zlínská, 1. října 2021, Kulturní klub Hulín od 17:00 hodin
F – Východočeská, 4. října 2021, Kolesa od 16:30 hodin
E – Severočeská, 5. října 2021, Zámek Jílové u Děčína od 17:00 hodin
C – Jihočeská, 6. října 2021, Dům zahrádkářů České Budějovice od 18:30 hodin
V – Vysočina, 7. října 2021, Hospoda Hybrálec u Jihlavy od 16:30 hodin
 

Celostátní konference ČJF

13. října 2021, Nymburk Sport Centrum
 

Zdroj: ČJF

 

Ilustrační foto: Josef Malinovský

Zajímáte se o dění v České jezdecké federaci?

celkem hlasů: 35

Hlasování skončilo.

Ano, pravidelně 24 / 68.57%
Ano, ale spíše okrajově 7 / 20%
Zcela minimálně v mimořádných případech 2 / 5.71%
Vůbec mě to nezajímá 2 / 5.71%



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

Související informace

NEPŘEHLÉDNĚTE