reklama 11D

Personální změny v ČJF. Nastupuje šestý generální sekretář za sedm let

ikonka

Česká jezdecká federace na svých internetových stránkách bez bližších informací uvedla, že Rada ČJF na svém zasedání 30. června zvolila Marka Holuba náhradním členem Výkonného výboru. Ze zápisu VV se pak lze dočíst o dalších personálních změnách.
06.07.2021 01:40  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
„Rada ČJF na svém zasedání dne 30. 6. 2021 zvolila Marka Holuba náhradním členem výkonného výboru. Gratulujeme a přejeme mnoho úspěchů v práci,“ uvedli zástupci České jezdecké federace začátkem července na oficiálních internetových stránkách tohoto spolku bez toho, aniž by zmínili jakékoliv podrobnosti o tom, jakou agendu bude mít Marek Holub na starosti. 
 
Připomeňme, že Marek Holub byl v minulosti předsedou kontrolní a revizní komise ČJF. Později působil také v Národní sportovní agentuře jako ředitel oddělení v kanceláři dřívějšího předsedy NSA Milana Hniličky.
 
Zcela stranou a v tichosti byl nastartován proces výměny generálního sekretáře České jezdecké federace. Ze zápisu červnového zasedání Výkonného výboru ČJF lze pouze vyčíst, že dosavadní generální sekretář Jiří Strejček informoval členy VV, že podal výpověď z pracovního poměru a výpovědní lhůta mu končí k 31. 8. 2021. 
 
Prezidentka ČJF Olga Plachá zároveň představila kandidáta na pozici generálního sekretáře ČJF Petra Kuklíka, který má zkušenosti z Národní sportovní agentury. Petr Kuklík informoval členy výboru o jeho zkušenostech i představách o výkonu funkce generálního sekretáře ČJF.
 

Psali jsme: V čele ČOV zůstává Kejval, Olga Plachá zvolena do Výkonného výboru

 
Za posledních sedm let se tak bude jednat již o šestého generálního sekretáře České jezdecké federace. V pátek 1. srpna 2014 nastoupila do této funkce Nella Gottweisová. Ta nahradila Lucii Spiwokovou, jež ukončila své dlouholeté působení na sekretariátu ČJF poslední červnový den zmíněného roku. „Chtěla bych více zpřístupnit a zpříjemnit komunikaci mezi Českou jezdeckou federací na Strahově a mezi lidmi v klubech – od Prahy až po poslední vesnici. Je třeba komunikaci zlepšit v tom směru, aby řadoví členové pochopili, že lidé v ČJF pro ně dělají maximum a není to o tom, že si zaplatí členský příspěvek a oni z toho nic nemají,“ uvedla tehdy v rozhovoru pro web Jezdci.cz.
 
Gottweisová vydržela ve funkci přesně sedmnáct měsíců, od 1. ledna 2016 ji nahradila Veronika Jiroutová. Jak tehdy napsal Cyril Neumann ve zpravodaji Jezdec, generální sekretář jezdecké federace má tradičně v hierarchii jezdecké administrativy významné postavení. „Novodobou tradici této funkce zahájila v devadesátých letech Antonie Pellarová. Její štafetu pak řadu let nesla Lucie Spiwoková a poslední necelé dva roky Nella Gottweisová. Když bylo na sklonku roku 2015 oznámeno, že k 1. lednu 2016 ve své funkci skončí, byla většina jezdecké veřejnosti zvědava, kdo nastoupí na její místo. Výběrové řízení bylo vyhlášeno sice téměř okamžitě, ale konec roku se blížil velmi rychle. Celkem se přihlásilo osm adeptek a do užšího výběrového řízení prošly čtyři. Mezi těmito čtyřmi uchazečkami vybrali členové Výkonného výboru ČJF Veroniku Jiroutovou.“
 
Po roce však opět bylo všechno jinak, jelikož Výkonný výbor ČJF při svém lednovém zasedání Veroniku Jiroutovou z funkce odvolal. „Důvodem odvolání generální sekretářky byly dlouhodobé nedostatky v řízení sekretariátu a nedostatečné zajištění informovanosti a podpory všech členů i orgánů ČJF,“ uvedla tehdejší tisková mluvčí ČJF Markéta Šveňková. „Ještě není rozhodnuto, zda bude na obsazení této funkce vypsáno otevřené výběrové řízení ze strany ČJF. Do doby obsazení této pozice se mohou členové ČJF obracet se svými požadavky na ostatní zaměstnance sekretariátu, kteří si povinnosti sekretáře dočasně rozdělí,“ dodala.
 
Ve Zpravodaji ČJF 2/2017 bylo uvedeno, že Česká jezdecká federace zadala požadavek na vyhledání vhodného kandidáta na pozici generálního sekretáře profesionální personální agentuře. Snahou bylo tuto pozici obsadit v co nejbližším časovém horizontu. „Současně je cílem najít vhodného uchazeče, který bude mít organizační a manažerské zkušenosti na vysoké úrovni a bude ovládat nejméně jeden světový jazyk. Právní minimum bude na této pozici určitě výhodou,“ lze vyhledat z dostupných zdrojů. 
 
Výkonný výbor České jezdecké federace nakonec jmenoval na svém dubnovém zasedání nového generálního sekretáře Jaroslava Kunzla, který se ihned po jmenování ujal své funkce. Jaroslav Kunzl měl více než dvacetileté zkušenosti s chodem sportovního svazu, jak z pohledu funkcionáře, tak i jednatele servisní organizace. Toto prostředí znal i z pohledu ředitele sportovního resortu. Mnoho let působil ve vedení České golfové federace a byl také zodpovědný za komplexní řízení golfového resortu. Zkušenosti měl také z oblasti finančního sektoru, kde zastával řadu vysokých manažerských pozic. „Jsme potěšeni, že na pozici nového generálního sekretáře přichází velice zkušený odborník, který se díky svým rozsáhlým manažerským i právním zkušenostem určitě stane nepostradatelným partnerem pro naše členy, sponzory i externí spolupracovníky. Věřím, že jeho znalosti přispějí k dalšímu rozvoji jezdeckého sportu v České republice,“ uvedla v dubnu 2017 tisková mluvčí České jezdecké federace Markéta Šveňková.
 

Nepřehlédněte: ČJF potřebuje, stejně jako já, nový vítr do plachet, říká Olga Plachá

 
Přesné ukončení činnosti Jaroslava Kunzla na sekretariátu ČJF se nám dohledat nepodařilo, ale bylo to zhruba po dvou letech. Po volební konferenci ČJF, která proběhla v dubnu 2019, již zápisy ze zasedání zpracovávala Lenka Haderková. 
 
Po vícenásobném výběrovém řízení na pozici generálního sekretáře České jezdecké federace a následném krátkém přechodném období jmenoval Výkonný výbor ČJF pana Jiřího Strejčka do funkce generálního sekretáře ČJF na svém pravidelném zasedání v úterý 11. února 2020. Jiří Strejček v minulosti působil na několika manažerských pozicích, měl mnoholeté zkušenosti v oblasti obchodu a marketingu. V posledních letech před nástupem na sekretariát ČJF se věnoval především řízení obchodních jednotek či celých organizací. Svého předchůdce na České jezdecké federaci však délkou působení nepřekonal, jelikož odchází zhruba po osmnácti měsících. 
 
Ilustrační foto: Josef Malinovský



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE