reklama 11D

Žádosti ČJF o výjimku pro České poháry putovaly z NSA na ministerstvo

ikonka

Česká jezdecká federace informovala prostřednictvím svého webu, že žádosti o výjimku ze zákazu konání hromadných akcí, které ČJF zaslala Národní sportovní agentuře, byly NSA schváleny a postoupeny k vyjádření na ministerstvo zdravotnictví.
11.05.2021 20:54  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Ministerstvo zdravotnictví by o žádostech o výjimku ze zákazu konání hromadných akcí pro České poháry ČJF mělo rozhodnout během pěti pracovních dnů.
 
„V pátek 7. května NSA odeslala žádosti o výjimku pro Český pohár v drezuře a Český pohár v drezuře pony. V pondělí pak byly odeslány žádosti o výjimku pro Zlatou podkovu, Český pohár ve všestrannosti, Český pohár ve spřežení a Český pohár v reiningu. Čekáme ještě na vyjádření k žádosti pro Český pohár v paradrezuře. Nejpozději v pondělí 17. května bychom tedy měli mít stanovisko ministerstva zdravotnictví ČR k uvedeným žádostem a budeme moci dát organizátorům i jezdcům jasné stanovisko, že se mohou začít připravovat na tuzemské závody,“ uvedli zástupci České jezdecké federace.
 

Psali jsme: ČJF požádala o výjimku pro České poháry. Výbor podpoří i další akce

 
Naopak Česká unie sportu na dotaz generálního sekretáře ČJF ze dne 23. dubna, zda za stávajících mimořádných opatření lze uskutečnit ZZVJ, odpověděla v pondělí 10. května ve smyslu, že se situace neustále mění, a protože na ČUS nemá opatření nikdo do detailů prostudovaná, doporučují obrátit se na hygienickou stanici, vznést dotaz na NSA nebo si ta opatření prostudovat individuálně. „To jsme učinili, ale moudří z nich stále nejsme, protože KHS se ve svých stanoviscích liší kraj od kraje,“ dodali představitelé ČJF ve stanovisku na oficiálních internetových stránkách. 
 
Zdroj: ČJF
Ilustrační foto: Kateřina Návojová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE