reklama 11D

Olympijský tým bude vybrán do 21. června. Řeší se i financování SCM

ikonka

Dle informací, které uvedla prezidentka ČJF Olga Plachá, budou parkuroví jezdci pro olympijský tým vybráni do 21. června. Do konce šestého měsíce má být také rozhodnuto o způsobu financování Sportovních center mládeže.
09.06.2021 16:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
„Sportovní sezona se konečně rozjela na národní i mezinárodní úrovni na plné obrátky. Osobně mě mrzí, že se nám nepodařilo dříve vyjednat výjimku a začít hned s prvními povolenými sporty. Udělali jsme pro to maximum, nakonec se podařilo sezonu uspíšit jen o několik dní. Nyní nás čeká velmi důležité rozhodnutí týkající se práce s mládeží. Kvůli koronavirovým opatřením se ve Sportovních centrech mládeže nemohlo loni ani letos velmi dlouho trénovat a závodit,“ uvádí Olga Plachá ve Zpravodaji České jezdecké federace.
 
„Nás čeká jednak rozhodnout, jakým způsobem budeme přípravu mladých organizovat v budoucnu, aby se tato situace neopakovala. Najít musíme rovněž způsob, jak přípravu financovat v letošním roce. Rámcově panuje shoda na tom, že finančně podpoříme starty na přípravných závodech. Detaily by měly být schválené do konce června,“ prozrazuje prezidentka ČJF.
 

Čtěte také: Říjnová Konference ČJF bude volební, vzkázala členům Olga Plachá

 
V newsletteru určeném primárně členské základně taktéž zmínila vrcholící přípravy českých reprezentantů na olympijské hry v Tokiu. „Celý červen budou velmi vytížení, skokoví jezdci se společně účastní závodů CSIO v Římě, Peelbergenu a jednotlivci také v Sopotech. Jezdci všestrannosti se chystají do Kreuthu a Avenches. Termín, do kterého vybereme jezdce, kteří nás budou na olympiádě reprezentovat, jsme stanovili na 21. června.“
 
Olga Plachá se také aktivně zapojuje do administrativních příprav. „Já osobně i Markéta Šveňková za skoky, Adéla Svobodová za všestrannost a Hana Myšinská jsme v každodenní komunikaci s Českým olympijským výborem. Vzhledem k současné kovidové situaci je administrativa týkající se účasti našich jezdců a koní na olympijských hrách složitější, ale zatím se nevyskytl žádný velký problém, který bychom nevyřešili. Naši sportovci dělají v těchto dnech všechno pro to, aby byli v top formě a našim úkolem je poskytnout jim v jejich snažení stoprocentní podporu,“ konstatovala šéfka ČJF a na závěr dodala, že sportovci pojedou v oblečení od české firmy Equisoul.
 
Zdroj: ČJF
Ilustrační foto: Kateřina Návojová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE