reklama 11C

Přestěhování do Židovic byla příjemná změna, říká Lenka Heřmanová

ikonka

Dlouhou dobu byla Lenka Heřmanová spojována s jezdeckým areálem ve Svinčicích, kde sbírala své jezdecké zkušenosti. V letošní sezoně se přesunula se svými koňmi do jezdecké stáje v severočeských Židovicích, kde spolupracuje s Ondřejem Pospíšilem.
08.12.2020 06:30  |  Autor: Vojtěch Kroupa  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Pravidelná účastnice seriálu U25 při Českém skokovém poháru a někdejší parkurová vicemistryně v kategorii dětí Lenka Heřmanová začala u Ondřeje Pospíšila nejdříve jezdit pracovně jeho koně a později si do Židovic přesunula i ty své. „Důvodem bylo nepraktické dojíždění zpět do Svinčic a také určitě hrálo roli zázemí a vybavenost židovické stáje. Mám na mysli především veliké pískové kolbiště a nově teď i jezdeckou krytou halu,“ říká Lenka Heřmanová.

 

Kde se vaše aktuální domovská stáj nachází a kdo ji vlastní?

Stáj Dvůr Židovice se nachází asi 25 kilometrů od Litoměřic, odkud do stáje dojíždím. Majitelem stáje je úspěšný parkurový jezdec Ondřej Pospíšil, který se stará o celý chod.

 

Jak dlouho ve stáji působíte a jaká byla vaše cesta až na toto místo?

Jak již bylo řečeno, v této stáji jsem zatím poměrně krátkou dobu. Před tím jsem měla své koně ustájené asi šest let ve Svinčicích, kde jsem trénovala s Martinem Vávrou. Letos, když jsem dokončila vysokou školu a hledala jsem zaměstnání, tak přišla od Ondry nabídka, že bych mohla jezdit jeho koně. Netrvalo to dlouho a do Židovic jsem se přesunula kompletně.

 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Celou moji kariéru provází jezdecká stáj Farma Ptýrov, říká Žižáková

 

Jaká je vaše náplň práce a denní program ve stáji?

Většinou jezdím každý den sedm až osm koní, podle aktuální potřeby. K tomu patří samozřejmě ty běžné věci okolo, jako je čištění koní, jezdeckého vybavení, krmení a podobně.

 

Jaké zázemí nabízí váš současný domovský areál?

V areálu se nachází veliké kolbiště, kde se v průběhu sezony poměrně frekventovaně pořádají oficiální i hobby závody. Hned vedle kolbiště je k dispozici menší kryté opracoviště, kolotoč a nedávno byla dokončena stavba nové jezdecké haly. V hale je velmi kvalitní nový povrch, což je opravdu veliká výhoda pro přípravu koní přes zimní období. Ve stáji je momentálně ustájeno asi přes sto koní, takže kapacita je opravdu veliká. Jsou to koně, které máme na ježdění s Ondrou Pospíšilem a také koně dalších klientů. Využití zdejších koní je velmi rozmanité, od drezury přes parkur až po western.

 

Co je největší výhoda vaší současné stáje z vašeho osobního pohledu?

Velikou výhodou je velikost a kvalita závodního kolbiště. Zároveň si s koňmi můžeme skočit na domácích závodech a poté už venkovní výjezdy nedělají takový problém. Dále je podle mě velmi výhodná možnost využívat kolotoč. Jelikož máme na práci okolo dvaceti koní, tak se nedají každý den všichni odjezdit, nebo olonžovat. Kolotoč v tomto případě velmi pomůže. A ještě jednou musím zmínit novou prostornou jezdeckou halu, v níž budou s Ondrou probíhat zimní skoková soustředění a do budoucna by se mohly uspořádat i nějaké hobby halové závody.

 

Jsou plánovány v blízké budoucnosti nějaké změny v tomto areálu?

V plánu je ještě vybudovat jedno menší opracoviště, aby byl zaručen větší komfort účastníkům našich závodů.

 

Foto archiv Lenky Heřmanové




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE