reklama 11B

Zájem o účast při CSIO Zduchovice je velký. Přípravy na Evropu běží naplno

ikonka

Od 24. do 28. dubna se ve Zduchovicích konají mezinárodní skokové závody CSIO pro děti, juniory a mladé jezdce. Na podrobnosti o přípravách této akce i mistrovství Evropy v příštím roce jsme se zeptali Barbary Hassové a Ladislava Krulicha.
19.04.2024 07:36  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12C
 
Pořadatelé očekávají účast ekip z Belgie, České republiky, Dánska, Maďarska, Německa, Polska, Rumunska, Velké Británie a Švýcarska. Nahlášeni jsou pak jednotlivci z Bulharska, Rakouska a Turecka.
 
Mezinárodní jezdecká federace (FEI) vybrala jako hostitele mistrovství Evropy dětí, juniorů a mladých jezdců, které proběhne od 14. do 20. července 2025, Jezdecké centrum Zduchovice. Zduchovičtí pořadatelé žádali ve spolupráci s ČJF o přidělení evropského mistrovství již poněkolikáté a v silné konkurenci uspěli. 
 
„Žádosti už jsme začali posílat před několika lety a myslím si, že FEI nás vybrala i díky tomu, že u nás pořádáme už docela dlouho CSIO pro děti, juniory a mladé jezdce a mohu říci, že i úspěšně,“ říká Barbara Hassová, ředitelka Jezdeckého centra Zduchovice, které se nachází v turisticky atraktivní oblasti mezi přehradami Slapy a Orlík. V provozu je od roku 2004 a každým rokem se rozrůstá a inovuje. Disponuje velkým a malým pískovým kolbištěm, opracovištěm a dvěma osvětlenými krytými halami. Areál patří mezi významné pořadatele skokových závodů jak na národní, tak mezinárodní úrovni.
 
Organizátoři od loňského června, kdy jim bylo pořadatelství uděleno, rozjeli přípravy, které si vyžádají i nemalé investice. Před letošní sezonou byly dokončeny úpravy tribuny a věže rozhodčích, byly zahájeny intenzivní práce na výstavbě nového kolbiště a VIP prostoru. V plánu je rozšíření parkovací plochy pro kamiony, navýšení kapacit ubytování a výstavba třetí jezdecké haly, která bude během mistrovství sloužit pro ustájení koní. Očekávaná účast je zhruba stovka jezdců z každé kategorie (děti, junioři, mladí jezdci). „Chceme, aby se areál všem účastníkům a návštěvníkům líbil a aby vše organizačně klaplo na jedničku,“ dodává Hassová. 
 
Parkurové mistrovství Evropy pro juniory a mladé jezdce se v České republice konalo naposledy v roce 2008 v tehdejším areálu TJ Žižka Praha na Císařském ostrově.
 
Zdroj: tisková zpráva ČJF
 




Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE