reklama 11D

Valentýna Kuková: S koňmi nyní sídlím v areálu Abdela Saïda v Belgii

ikonka

Juniorka Valentýna Kuková má i se svými koňmi za sebou pobyt ve Spojených arabských emirátech, kam odcestovala před koncem roku 2019. Odtud se přesunula do stájí trenéra Abdela Saïda v Belgii a právě o jejím aktuálním působišti jsme si povídali.
06.08.2020 06:38  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |  
EXKLUZIVNĚ
| FANCLUB
reklama 12D

Aktuální domovskou stájí české juniorky Valentýny Kukové je jezdecký areál jejího trenéra Abdela Saïda v belgickém městě Herentals, který se nachází uprostřed malého lesa. Jezdkyně si pochvaluje nejen zdejší zázemí, ale především profesionální management koní.
 
Prozraďte, prosím, který areál je aktuálně vaší domovskou stájí?
 
Od začátku roku mám koně ustájené v Belgii u Abdela Saïda v malém městě Herentals.
 
A jak jste zde spokojená?
 
Areál se nachází uprostřed malého lesa a působí na belgické poměry velmi poklidně. Stáje jsou přizpůsobeny pro sportovní koně, je tu velké venkovní kolbiště, prostorné boxy a profesionální management koní.
 

ČTĚTE TAKÉ: Příhodová: Chtěla jsem změnit obor, ale osud mě přivedl zpět ke koním

 

Cestujete tedy mezi Belgií a Českou republikou?
 
V době uzavření hranic jsem měla pauzu v České republice a uvízla jsem tak doma bez koní. Podařilo se mi převézt dva koně domů do Čech a měla jsem možnost měsíc trénovat s Davidem Fialkou. Od poloviny května máme pronajatý byt v Belgii a ve dnech volna se vracím domů.
 
Popište, prosím, váš běžný den, když jste v Belgii.
 
Obvykle jezdím dopoledne tři až čtyři koně a odpoledne se snažím věnovat školním povinnostem. Když mám čas, tak se věnuji svým koníčkům, hlavně kreslení.
 
Jaké máte plány pro zbytek letošní sezony?
 
Moc se těším na mezinárodní závody v Chuchli, kam přivezu dva koně, a týden poté jsem přihlášená do Valkenswaardu na Global Future Champions. Další měsíce jsou vzhledem k situaci v Evropě zatím nejasné, ale ráda bych se zúčastnila CSI-J v Opglabbeeku a Poháru národů tamtéž v druhé polovině září, pokud by se nám podařilo sestavit český tým.
 
Foto archiv Valentýny Kukové



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE