reklama 11B

Kateřina Kubrická: Jsem pyšná na rodiče za to, co dokázali vybudovat

ikonka

Parkurová jezdkyně Kateřina Kubrická bydlí aktuálně v Novém Jičíně, ale více než dvacet let žila v jezdeckém areálu svých rodičů, kam se stále za koňmi vrací. Stáj se nachází v moravském Kuníně a její největší devizou je především péče paní Kubrické.
21.11.2020 06:30  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Rodinný jezdecký areál Kubrických se nachází na severní Moravě, v obci Kunín, a byl jedním z prvních objektů v České republice, který se mohl chlubit vlastní jezdeckou halou. Kateřina Kubrická v rozhovoru prozradila, jak moc si váží práce svých rodičů.
 
Kde se nachází vaše domovská stáj a kdo je majitelem?
 
Náš jezdecký areál se nachází v Kuníně na severní Moravě. Majitelem areálu jsou moji rodiče, ti ho postupně od roku 1992 budovali až doposud. Areál leží přímo vedle řeky Jičínky, kudy s koňmi chodíme. V blízkém okolí zároveň máme dostupné vyjížďky, které všichni aktivně využíváme.
 
V areálu přímo žijete?
 
Ano, přes dvacet let jsem v areálu žila, aktuálně bydlím v Novém Jičíně, což je zhruba deset kilometrů od areálu, kde samozřejmě stále jezdím.
 
Můžete více popsat historii tohoto místa?
 
Pozemky patřily rodičům mého otce, tedy Jana Kubrického, kde společně s mojí mámou Andreou Kubrickou začali od roku 1992 areál budovat. Původně zde stála pouze nevyužitá stodola a louky. Postupně začali stavět stáje, venkovní jízdárnu a v roce 1996 i jezdeckou halu, kterou v té době většina areálu neměla. Pokračovalo to zázemím a zvyšoval se počet boxů, rozšiřovala jízdárna a podobně.
 
V čem vám přijde tento areál jiný než ostatní?
 
Rozhodně rodinným zázemím a především péčí mé mamky, která se o veškeré koně stará - jak o ustájené tak samozřejmě o naše vlastní. Velmi si vážím píle a úsilí mých rodičů, jsem na ně pyšná, dokázali vybudovat na zelené louce areál, který má vše, co by měl mít. Těší mě, když vidím, že jsou zde nájemci spokojeni.
 

ČTĚTE TAKÉ: Celou moji kariéru provází jezdecká stáj Farma Ptýrov, říká Žižáková

 

Jak jste zde spokojená?
 
Jsem naprosto spokojená, koně zde mají ideální zázemí a největší zásluhu na tom mají rodiče, kteří mají mou důvěru a vím, že o koně je vždy nadstandartně postaráno, i když nejsem v areálu denně.
 
Můžete, prosím, popsat zázemí, které tato stáj nabízí?
 
Areál disponuje osmnácti boxy pro koně, jezdeckou halou a venkovní jízdárnou. Dále máme k dispozici solárium pro koně, dva výběhy, jeden je vzdálený, kolotoč na pět koní a zázemí pro nájemce. Zázemí zahrnuje šatnu a klubovnu s kuchyňkou.  Samozřejmostí je sedlovna, seník a stříkací box.
 
Kolik času zde trávíte?
 
Jak už jsem zmínila, v areálu již nebydlím, takže zde trávím pouze zlomek času, což zahrnuje především trénink. Vzhledem k pracovním a stále studijním povinnostem chodím pravidelně jezdit čtyři až pětkrát týdně. Taťka má nasmlouvané tréninky i mimo areál, ale mamka zde tráví celé dny.
 
Jsou v plánu nějaké změny či rekonstrukce?
 
V letošním roce proběhla modernizace venkovní pískové jízdárny, a to doplněním geotextílie. Zázemí pro nájemníky dostalo novou fasádu. Rodiče se snaží stále něco zlepšovat. 
 
Foto archiv Kateřiny Kubrické



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE