reklama 11A

LGCT jde po čtrnácti kolech do finále v Dauhá

Longines Global Champions Tour 2016 se blíží ke svému závěru. Po čtrnácti kolech,která se konala od dubna v dvanácti různých zemích světa, se v katarském Dauhá odehraje její finálová Grand Prix. Jak probíhal tento ročník, a kdo má šance na vítězství?
04.11.2016 12:37  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Foto: LGCT / Stefano Grasso

LGCT 2016 odstartovala 9. dubna první Grand Prix, která se jela přímo na Miami Beach na Floridě. Nejvyšší bodový příděl si tam připsala Australanka Edwina Tops-Alexander s Liteou Tequilou. Hned po týdnu se jelo druhé kolo, premiérově jej pořádalo Mexico City a z vítězství se tam radoval francouzský jezdec Roger-Yves Bost v sedle Qqud Coeur de la Loqe.
 
V sobotu 23. dubna se odehrála Velká cena v belgických Antverpách, a její vítězkou se stala Pénélope Leprevost (FRA) s klisnou Florou de Mariposou. O týden později se okruh přesunul do Asie, aby jezdci změřili síly na stadionu v Šanghaji. První místo tam získal saúdskoarabský reprezentant Abdullah Al Sharbatly s Tobaliem.
 
Domácímu publiku v Hamburku, kde se Grand Prix konala 7. května, udělal radost matador německého národního družstva Ludger Beerbaum, když s Casellem nenašel přemožitele v pátém kole LGCT. Další z Němců Marcus Ehning (Pret a Tout) si připsal vítězství v Madridu při Grand Prix 21. května a Němci pokračovali na vítězné vlně i v Chantilly 28. května, kde znovu triumfoval Beerbaum tentokrát s bělkou Chiarou.
 
Britský jezdec Scott Brash vyhrál s Hello Forever Velkou cenu v Cannes 11. června, a za dva týdny na to se v Monaku radoval Ital Emanuele Gaudiano s koněm Caspar 232.
 
Fenomenální hřebce Casall ASK donesl k vítězství švédského jezdce Rolf-Görana Bengtssona při Grand Prix Paříž 2. července. Stejná dvojice zvítězila ještě jednou ve Valkenswaardu v prvním víkendu v srpnu.
 
Portugalské kolo v Estorilu vyhrál trošku překvapivě Piergiorgio Bucci (ITA) na Casallovi Z, v Římě bodoval nejlépe nizozemský jezdec Harrie Smolders na Don VHP Z. Čtrnáctým zastavením okruhu byla Vídeň, kde se podařilo vyhrát Marcusovi Ehningovi s Comme il faut.
 
Žebříček před finálovou soutěží, která je na programu CSI5* Dauhá v sobotu 5. listopadu, vede švédský jezdec Rolf-Göran Bengtsson. Ten kromě dvou vítězství bodoval výrazně také dvěma třetími místy v Antverpách a Monaku a pátým místem v Římě.
 
Na druhém místě je Edwina Tops-Alexander (AUS), která zahájila výhrou v Miami a přidala také dvě druhé příčky (Cannes a Estoril) a dvakrát byla čtvrtá při Grand Prix Šanghaj a Chantilly. Třetí místo zatím drží Němec Christian Ahlmann, jenž z Miami body za třetí příčku, z Mexico City za čtvrté místo a pátý byl dvakrát, v Hamburku a Šanghaji.
 
„Bramborový“ je před klíčovou soutěží irský jezdec Bertram Allen, který nejvíce bodů získal v Mexico City a Estorilu za třetí místo a čtvrtý byl v Madridu.
 
Finálová Grand Prix Dauhá začíná v sobotu 5. listopadu v 17.15 středoevropského času
 

Webové stránky LGCT najdete pod tímto odkazem

 
 



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE