reklama 11D

Premiérovou Grand Prix Mexico City vyhrál Bost

Letošní druhé kolo Longines Global Champions Tour probíhá ve dnech 15. – 17. dubna v Mexico City. Mexiko má v seriálu premiéru, a historicky první LGCT Grand Prix se tam jela 16. dubna. Jejím vítězem se stal Roger-Yves Bost. Více se dočtete v článku.
17.04.2016 10:35  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Fotogalerie: LCGT / Stefano Grasso
 
Francouzský jezdec Roger-Yves Bost byl jedním ze čtyř jezdců, kteří se po dvou kolech Grand Prix probojoval do rozeskakování. Pro soutěž s překážkami do 160 cm zvolil koně Quod´Coeur de la Loge a dokázal s ním v rozeskakování zajet bezchybnou jízdu v neuvěřitelném čase 37,23 sekund
 
Další místa patřila mladým nadějím. Druhou příčku vybojoval jednadvacetiletý Belgičan Jos Verlooy na Caracas, který dokončila taktéž bez chyb. Rychlé rozeskakování předvedl dvacetiletý Ir Bertram Allen s Hectorem van d´Abdijhoeve, čas by stačil na druhé místo, ovšem jednou chyboval a dojel třetí.
 
Čtvrtým jezdcem rozeskakování byl Christian Ahlmann (GER), který jel s Epleaser van´t Heike. Ten v něm také chyboval
 
Vítěz Grand Prix byl výkonem svého koně nadšený. „Dvakrát jsem vyhrál Grand Prix LGCT s otcem mého dnešního koně, jednou dokonce ve finále v Doha, takže je to opravdu skvělý pocit, že i jeho syn ukázal, co v něm je“, řekl Bost.
 
Spokojení byli také další jezdci, Jos Verlooy prohlásil, že jeho kůň skáče závody po závodech lépe a lépe. Po výborném výkonu v Miami to vyvrcholilo druhým místem v GP v Mexiku. Stejně tak Ahlmann chválil svého koně, nadšený byl hlavně jeho výkonem v základních dvou kolech.
 
Bertram Allen pochválil Bosta: „Roger byl dnes opravdu výborný, byl velmi rychlý. Bylo jasné, že bude těžké jej porazit. Můj kůň šel zatím jen tři Grand Prix při CSI5*a měli jsme trochu nešťastnou chybu na jedné překážce, ale i tak jsem rád za toto umístění“.
 
Velké ceně předcházela soutěž na čas s překážkami do 150 cm. Také v se dařilo talentovanému mládí. Vyhrál totiž dvaadvacetiletý Belgičan Nicola Philippaerts se Zilverstar Z. Druhý dojel Christian Ahlmann na Caribis Z a pro třetí místo si dojel venezuelský mladík Emanuel Andrade s Nokia de Brekka.
 
Kompletní výsledky najdete POD TÍMTO ODKAZEM



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE