reklama 11A

Rolf-Göran Bengtsson zvítězil v GCT Valkenswaard

Švédský jezdec Rolf-Göran a Bengtsson s Casallem ASK zvítězil v sobotu 6. srpna v dalším kole Global Champions Tour ve Valkenswaard. V rozeskakování se jednalo o jednu z nejzkušenějších dvojic, která své kvality potvrdila a dojela si pro vítězství…
06.08.2016 19:31  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Rolf-Göran Bengtsson předvedl se svým letos již 17letým hřebcem skvělé vystoupení a zaslouženě si dojel pro vítězství. Od prvních metrů bylo znát, že do jízdy dávají všechno a čas měli průběžně lepší. Zhrubapolovině trasy dokonce vedli o více jak vteřinu, jezdec však najel o něco opatrněji poslední skok. Tím část cenných setin vteřiny ztratil, nakonec mu to však na průběžné vedení o 17 setin sekundy stačilo.

Poslední startující byla Lauren Hough a dalo se předpokládat, že s Ohlala jsou silnou konkurencí právě této švédské dvojici. Díky průběžnému porovnání časů v online přenosu bylo možné sledovat již od počátku, jak si stojíbojičasem průběžného lídra. Přestože se v průběhu rozeskakování dostala tato jezdkyně na lepší mezičas, přišlo jedno shození a o vítězi bylo rozhodnuto.

Na startu rozeskakování se sešla šestice účastníků, kterým se podařilo dokončit obě kola dvoukolové soutěže bez shození. Největší podílněm měli zástupci USA, nejúspěšnější byla na druhé příčce Laura Kraut s koněm Cavalia, což bylaporovnánívítězným Casallem ASK pro změnu nejméně zkušená, teprve devítiletá klisna.

Třetí nejlepší výkon podal Ital Alberto Zorzikoněm Fair Light van´t Heike. Mezi šesticí byla i Edwina Tops-Alexander, která se taktéž nevyhnula jednomu shození. I nadále by však měla zůstatčele žebříčku.

Kompletní výsledky naleznete ZDE




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE