reklama 11D

Marcus Ehning ovládl LGCT Grand Prix v Madridu

V sobotu 21. května se v Madridu odehrála letošní šestá Grand Prix v sérii Longines Global Champions Tour. Není třeba zmiňovat, že soutěž s překážkami do 160 cm byla tradičně špičkově obsazená. Jejím vítězem se stal v rozeskakování Marcus Ehning.
22.05.2016 07:24  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Grand Prix při LGCT v Madridu vyhrál Marcus Ehning na Pret a Tout. Foto: LGCT / Stefano Grasso

Na padesát dvojic se postavilo v sobotu na start soutěže Grand Prix při madridském kole LGCT, které se koná od 20. do 22. května. Tradičně do druhého kola postoupilo osmnáct soutěžících a mnoho z nich dokázalo zopakovat své bezchybné výkony z kola prvního.
 
S dvěma nulami se tak rozeskakovalo osm jezdců a šest z nich i rozhodující jízdu zvládlo bez zaváhání. Klíčovým faktorem byl tedy čas. Nejrychlejší byl v rozeskakování Němec Marcus Ehning na Pret a Tout, když projel cílem s časem 35,17. O necelou sekundu pomalejší byl zástupce Saudské Arábie Abdullah al Sharbatly s Tobaliem . Třetí dojel domácí Eduardo Alvarez Aznar s Rockfeller de Pleville Bois Margot, což byla senzace a domácí fanoušky to zvedlo ze židlí.
 
V čele bodování seriálu je stále Christian Ahlmann
 
Velké ceně předcházela stopětačtyřicítka na čas. Tu vyhrál rovněž Němec, David Will na Cento du Rouet, druhý byl Pius Schwizer (SUI) s Chellantem R a třetí skončila Laura Renwick na MHS Washington.
 



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE