reklama 11B

O finále LGCT v Dauhá s dvěma TOP jezdci bodování

Finále celosvětové parkurové série Longines Global Champions Tour klepe na dveře. Odehraje se v katarském Dauhá ve dnech 3. – 5. listopadu. Jak se před klíčovým mítinkem cítí dva nejvýše postavení jezdci série, se dočtete v tiskové zprávě.
02.11.2016 08:57  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Foto: LGCT / Stefano Grasso

Ve vedení bodování LGCT je před finálovým závodem Švéd Rolf-Göran Bengtsson, o pět bodů za ním je na druhé příčce australská jezdkyně Edwina-Tops Alexander.
 
Na tiskové konferenci, která se konala 1. listopadu, mluvili také zástupci katarské reprezentace či ředitel parkurového okruhu LGCT Jan Tops.
 
Oba jezdci, kteří se drží na nejvyšších příčkách, se chystají dát do soutěže to nejlepší. Pokud by vyhrála Tops-Alexander, byla by prvním jezdcem v historii, který by LGCT vyhrál třikrát. „Cítím se dobře, můj kůň jsou ve fantastické formě. Potvrdila to i olympiáda. Rolf je s náskokem pěti bodů v trošku lepší pozici, ale do toho dám to nejlepší. Je to napínavé“, řekla na tiskové konferenci Australanka.
 
Bengtssondříve řekl, že finále v Dauhá je speciální závod, a že s o titulu vítěze. V historii byl ve vedoucí pozici před fináledvakrát, a nikdy neměl štěstí. Doufá tedy, že to vyjde napotřetí. Potvrdil, že do Dauhá veze svého nejlepšího hřebce Casalla ASK. „Edwina je skvělá jezdkyně, ale Casall je teď lepší, než kdy byl,“ dodal Bengtsson.
 
Katarští jezdci v čele s Šejkem Ali Bin Khalidem Al Thanim, který se blýskl na olympijských hrách v Riu, vyjádřili potěšení nad tím, že se finále koná opět u nich v Kataru. „Je nám ctí, že se finále koná v naší zemi. Budeme se snažit předvést to nejlepší,“ uvedl Al Thani.
 
Mítink odstartuje ve čtvrtek, kdy je na programu vůbec první finále týmové soutěže Global Champions League. O vítězi tradiční série Global Champions Tour bude rozhodnuto v sobotu 5. listopadu
 



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE