reklama 11A

Nejlepší jezdci světa pojedou finále LGCT v Dauhá

Šest jezdců ze světové TOP10 se chystá závodit při finále Longines Global Champions Tour, které proběhne 3. – 5. listopadu v Dauhá. Pozornost budou poutat hlavně dva nejvýše postavení jezdci Rolf-Göran Bengtsson a Edwina Tops-Alexander.
21.10.2016 13:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Foto: LGCT / Stefano Grasso

Na prvním místě bodování LGCT, jejíž vrchol proběhne od 3. do 5. listopadu při finále v Dauhá, je švédský olympionik Rolf-Göran Bengtsson. Na druhou Edwinu Tops-Alexander z Austrálie, jež finále LGCT vyhráladvakrát v kariéře, náskok však jen pět bodů, a tak se očekávat bitva „na ostří nože“. 
 
K těmto dvěma hvězdám se přidají další vynikající jezdci z celého světa, aby se utkali v Grand Prix nejen o body, ale také o výhry v celkové výši 450.000 EUR. Navíc celkový vítěz letošní série dostane prémii ve výši 1.000.000 EUR.
 
V elektrizující atmosféře katarského stadionu Al Shaqab se budou moci těšit podpoře hlavně domácí jezdci Sheikh Ali Bin Khalid Al Thani, Bassem Hassan Mohammed a Ali Yousef Al Rumaihi (QAT).
 
Na scéně se objeví také bývalý dlouhodobý lídr žebříčku a světová jednička podle bodování FEI Němec Christian Ahlmann. Spolu s ním jeho krajané, kteří jsou také v nejvýše postavené desítce světa Marcus Ehning a Daniel Deusser. Ve skupině světové desítky jsou ještě další účastníci Kevin Staut a Simon Delestre z Francie a britský jezdec Scott Brash.
 
Účastníky čeká celkem pět soutěží. Zahajuje se v první den týmovým finále Global Champions League, následují rámcové soutěže v pátek 4. listopadu a o den později dopoledne. Vše vyvrcholí během Grand Prix, která je na programu 5. listopadu v 17.15 hodin.
 
Pro dokreslení můžeme jmenovat ještě další sportovce, kteří se představí v Dauhá: Ludger Beerbaum (GER), Laura Kraut (USA), Michael Whitaker (GBR), Marco Kutscher (GER), Roger-Yves Bost (FRA), Maikel van der Vleuten (NED), Nicola Philippaerts (BEL), Olivier Philippaerts (BEL),  Lauren Hough (USA), Jack Towell (USA), Laura Renwick (GBR), Meredith Michaels-Beerbaum (GER) a Emanuele Gaudiano (ITA).
 

Více z LGCT najdete ZDE

 
Zdroj: web LGCT



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE