reklama 11D

LGCT má po Grand Prix Cascais nového lídra

Bodové rozestupy na předních příčkách žebříčku Longines Global Champions Tour byly před jedenáctou Grand Prix v Cascais nepatrné. Velká cena se jela 9. července, a nakonec po ní došlo ke změně vedoucího jezdce…
10.07.2016 08:36  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Fotogalerie: LGCT / Stefano Grasso

Edwina Tops-Alexander (AUS) se po jedenácté letošní Grand Prix, která se konala 9. července v portugalském Cascais, stala novou vedoucí jezdkyní bodování celého okruhu LGCT. Rozestupy byly před touto soutěží velmi těsné, Australance stačilo dokončit na druhém místě, naopak předchozí lídr Christian Ahlmann (GER) dojel čtrnáctý, když v druhém kole na něj netypicky dvakrát chyboval.
 
Vítězem se však stal Ital Piergiorgio Bucci, který vyhrál Grand Prix při LGCT poprvé ve své kariéře. Svou rostoucí formu prokázal už v devátém kole v Monaku, kde Velkou cenu dokončil na druhé příčce. Bucci sedlal v Portugalsku Casalla Z, s kterým absolvoval obě kola bez chyb navíc v rozeskakování opět nezaváhal a v nejlepším čase 49,07 sekund si dojel pro vítězství.
 
Druhé místo obsadila Australanka Edwina Tops-Alexander, která s Linteou Tequilou překonala také obě kola i rozeskakování bez chyb. Třetí místo vybojoval Bertram Allen (IRL) s Hectorem van d´Abdijhoeve. 
 
Jak jsme již zmínili, australské jezdkyni toto umístění vyneslo vedení v žebříčku LGCT. Do té doby vedoucího Ahlmanna odsunula na druhé místo, bodový rozdíl mezi nimi jsou pouhé dva body. Třetí míst v žebříčku drží Švéd Rolf-Göran Bengtsson. 
 
Výsledky z GP Cascais najdete POD TÍMTO ODKAZEM



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE