reklama 11C

Profesionální jezdci mohou oficiálně do hal. Akce ČJF dále pozastaveny

ikonka

Návrat profesionálního sportu oznámili v úterý na tiskové konferenci zástupci Národní sportovní agentury. Profesionální sportovci již mohou trénovat na vnitřních sportovištích, což pro jezdce z povolání znamená oficiální návrat do hal.
03.11.2020 18:14  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |  FANCLUB  |  APLIKACE
reklama 12C
 
S ohledem na prodloužení nouzového stavu Poslaneckou sněmovnou do 20. listopadu zástupci České jezdecké federace první listopadové úterý oznámili, že ČJF byla nucena prodloužit pozastavení konání závodů, Zkoušek základního výcviku jezdce (ZZVJ), Sportovních center mládeže (SCM) a dalších vzdělávacích akcí po celou dobu trvání vládou nařízených opatření. Jakmile začne docházet k uvolňování opatření, je ČJF připravena operativně danou činnost obnovit.
 
Návrat profesionálního sportu oznámili ve stejný den na tiskové konferenci zástupci Národní sportovní agentury. Vláda rozhodla na svém pondělním zasedání o tom, že se od 4. listopadu mohou profesionální sportovci vrátit k tréninku v neomezeném počtu na venkovních i vnitřních sportovištích za dodržení přísných hygienických pravidel. Pro profesionální jezdce to znamená, že se mohou vrátit k využívání hal. Profesionálním sportovcem se rozumí člověk, který vykonává sport jako své zaměstnání nebo jako svou podnikatelskou či jinou obdobnou činnost.
 
„Dohodly se výjimky pro soutěže, které chtějí hrát za přísných opatření. Testování bude probíhat před každým zápasem, budou se muset dodržovat rozestupy a limitovaný počet lidí na zápasech, aby na něm mohli být hráči, realizační týmy i média. Musíme každé soutěži ušít podmínky na míru, dnešní situace si to vyžaduje,“ oznámil předseda agentury Milan Hnilička.
 
Organizátoři sportovních akcí a ligových soutěží mohou žádat o výjimku ze zákazu konání těchto akcí v případě předložení plánu na splnění hygienických norem, jako například dodržení minimálního počtu nutných členů pořadatelské služby na zápasech a pravidelného testování sportovců před každým zápasem. Výjimku bude projednávat Národní sportovní agentura s hlavní hygieničkou Jarmilou Rážovou.
 
Zdroj: weby ČJF a NSA
Ilustrační foto Kateřina Návojová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE