reklama 11C

Navzdory nouzovému stavu jezdecké závody budou. Jde to i bez diváků

ikonka

Přestože od pondělí 5. října platí nouzový stav, nadcházející víkend nabídne celou řadu jezdeckých akcí, které se budou konat bez diváků a s omezeným počtem účastníků. Parkury proběhnou např. v Olomouci i v Praze, dostihy v Mostě či v Pardubicích.
05.10.2020 11:45  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12B
 
Bez přítomnosti diváků se bude muset obejít nejen nedělní Velká pardubická, ale také např. sobotní dostihy v Mostě a mnoho dalších jezdeckých akcí. 
 
V tradičním říjnovém termínu např. proběhne podle plánu v olomouckém Equine Sport Centru parkurová Grand Prix Jana Kutěje a v pražské Chuchle Areně pořadatelé pokračují v přípravách další oblíbené skokové akce – Ceny Eliota. Obě bude živě přenášet internetová televize EquiTV.cz – z Olomouce v sobotu i v neděli, z Prahy pouze nedělní soutěže. 
 
Třídenní přenos chystá EquiTV.cz ze slovenského mistrovství v parkurovém skákání, které pořádá společnost Riders and Dreams v X-bionic sphere v Šamoríně.
 
Na EquiTV.cz budete moci sledovat v sobotu živě také dostihy z Mostu, z Velké pardubické realizuje velký přenos Česká televize. 
 
V kalendáři České jezdecké federace zůstávají také další akce, včetně finále Českého poháru ČJF v drezuře, který hostí Královice u Slaného nebo finále Českého poháru ČJF a Národního poháru ČJF v reiningu. Tato akce se koná v Kozlovicích.
 
Organizované sportovní akce, a to jak profesionální, tak i ty amatérské, se mohou konat i během vyhlášeného nouzového stavu, který by měl trvat 30 dní. Aktuální omezení jsou zatím stanovena na dva týdny. 
 
Na akce nesmějí žádní diváci, účastnit se jich mohou jen sportovci a osoby, které jsou nezbytné k jejich zajištění – tzn. pořadatelé, rozhodčí, novináři. Ti všichni dohromady nesmějí překročit maximální počet 130 osob, což platí pro venkovní i vnitřní prostory sportoviště. Stejná omezení se vztahují i na přípravu sportovců pro sportovní akce v rámci soutěží organizovaných sportovními svazy.
 
Horší situaci mají však organizátoři oblíbených Hubertových jízd. V tomto případě se totiž nejedná o organizovaný sport, ale o zájmovou činnost. V tomto případě je maximální počet osob stanoven na dvacet ve venkovních prostorách, u vnitřních akcí je limit dokonce deset lidí.
Ilustrační foto Kateřina Návojová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE