reklama 11B

Covidí podzim bez Hubertových jízd? V Kladrubech se konat nebudou

ikonka

Jestli aktuální situace negativně ovlivní v plošném měřítku nějaké jezdecké akce, pak to jsou nepochybně Hubertovy jízdy. Nejedná se totiž o klasickou sportovní činnost organizovanou svazem, a tak se na ně vztahuje limit nejvýše dvaceti osob.
05.10.2020 13:18  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Hubertovy jízdy neodmyslitelně patří k jezdeckému podzimu. Zpravidla se jezdívají od října do poloviny listopadu. Ostatně, svatý Hubert (patron lovců a myslivců) má svátek 3. listopadu.
 
Vzhledem k vyhlášenému nouzovému stavu a omezením, která limitují volnočasové aktivity v České republice, se celá řada Hubertových jízd pravděpodobně nebude moci uskutečnit, případně budou mnohem komornější než v minulosti. Venkovní shromáždění je totiž od pondělí 5. října omezeno na maximálně dvacet osob. Večerní zakončení těchto jízd by se mohlo konat jen s polovinou účastníků – tj. s nejvýše deseti. 
 
Otázkou tedy zůstává, zda se vůbec nějaké Hubertovy jízdy letos uskuteční. Jisté je již např. to, že ty nejvýraznější, které organizuje Národní hřebčín Kladruby nad Labem, neproběhnou. První Hubert se měl uskutečnit 17. října, Hubertova jízda pro veřejnost pak 31. října. Ani ta se však konat nebude.
 
Naopak na stránkách České jezdecké honební společnosti je stále aktuální pozvánka na listopadové Parforsní hony pořádané ve Všeticích a v Malčanech. Plánované jsou na 7. až 9. listopadu. Do té doby se samozřejmě může situace ještě změnit, a to jak k lepšímu, tak i k horšímu.
 
Ilustrační foto Marcel Runštuk (archiv Jezdci.cz, zdroj: NH Kladruby)



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE