reklama 11C

ČJF informuje o pravidlech pro konání sportovních akcí v době Covid-19

ikonka

Česká jezdecká federace informovala o tom, že Národní sportovní agentura v pátek 18. září zveřejnila Pravidla pro konání sportovních soutěží v době pandemie onemocnění Covid-19. Cílem je, aby reálně mohly sportovní akce probíhat i v této těžké době.
18.09.2020 21:15  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Jak zástupci České jezdecké federace upozorňují, podstatné z pravidel NSA pro konání sportovních soutěží v době pandemie onemocnění Covid-19 je, že při dodržení bodů obsaženého manuálu navržených opatření budou v případě prokázání nakažení onemocněním Covid-19 izolováni do karantény pouze nakažení sportovci a jejich blízcí, nikoli celá družstva sportovců či realizační týmy. 
 
Plné znění pravidel včetně manuálu NSA najdete na stránkách Ministerstva zdravotnictví ČR (VIZ ODKAZ).
 
Prioritou NSA je vždy zdraví sportovců, trenérů, rozhodčích, realizačních týmů i diváků, zároveň je ale zájmem NSA, aby byly zahájeny a reálně mohly i probíhat soutěže v jednotlivých sportovních odvětvích, a to zejména mistrovské soutěže v kolektivních i individuálních sportech.
 
Pokud by neproběhly sportovní soutěže, mělo by to zásadně negativní dopad na celou oblast sportu. Česká republika by v prvé řadě mohla přijít o celou generaci mladých sportovců, kteří by se mohli sportu přestat zcela věnovat – odklon k jiným formám zábavy (včetně např. e-sportu) byl u mladé generace patrný už před vypuknutím pandemie koronaviru a nekonání soutěží by tento trend podle názoru NSA významným způsobem znásobilo.
 
Aktivní sportovní činnost přitom podporuje odolnost proti infekčním nemocem obecně. Současně by výše komentovaná situace měla zcela fatální dopad nejen na profesionální sport, když by způsobila obrovské finanční a sportovní ztráty a mohla by zlikvidovat celá sportovní odvětví. Zprostředkovaně by pak byla jednoznačně negativně ovlivněna i sportovní reprezentace České republiky.
 
Zdroj: NSA a ČJF
Ilustrační foto archiv Jezdci.cz



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE