Koňskou část Prague Playoffs zpestří opět umělecká show, láká Andrlík

ikonka

Galashow světového parkuru GC Prague Playoffs tradičně spojuje sportovní a umělecký program společně s velkým množstvím audiovizuálních efektů. Nejinak tomu bude letos. „Umělecký ředitel Michal Caban bude mít letos víc prostoru,“ slibuje Jan Andrlík.
21.10.2022 12:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB


 
Co mohou návštěvníci pražské O2 areny čekat během Global Champions Prague Playoffs v rámci sportovního programu, to je jasné předem. Dorazí ti nejlepší parkurové jezdci a koně na světě, aby se utkali v prestižních soutěžích o astronomické výhry v celkové výši 8.310.000 eur. 
 
Je jisté, že o napětí a adrenalin nebude nouze, a to nejen během jednotlivých klání. Bodový scénář opět zahrnuje i koňskou či uměleckou show. „Každý rok se snažíme pro diváky přichystat pestrou audiovizuální, koňskou i umělecky artistickou show. Letos bude opět jiná a bude to jako vždy velký zážitek,“ slibuje ředitel organizačního výboru akce Jan Andrlík z Czech Equestrian Teamu.
 

 
Pořadatelé mohou před čtvrtým ročníkem být o poznání klidnější, než tomu bylo v roce 2021, kdy se nevědělo, zda vůbec akce bude moci proběhnout. S o to větší odvahou se přistupuje k plánování programového schématu pro veřejnost. „Musím to zaklepat, ale situace se vyvíjí velmi dobře a nepočítáme s tím, že bychom měli mít jakákoliv omezení či restrikce v průběhu eventu, nebo během jeho příprav.“ 
 
Asi největší hvězdou nesportovní části GC Prague Playoffs bude vystoupení „Létajícího Francouze“ Lorenza. „Je to skutečně hvězda světového formátu. Od začátku, kdy pořádáme tuto akci, jsme si řekli, že musíme dát velký důraz na doprovodnou část, přilákat co nejvíce lidí a představit jim parkurový sport jako takový. To se nám daří. Lorenzo je skutečně milník, takto významnou světovou osobnost jsme tu ještě neměli a moc se na to těšíme,“ poznamenal Andrlík. „Aby si jeho umění diváci mohli užít na maximum, museli jsme udělat určité změny. Každý den tak bude mít minimálně dvacetiminutové vystoupení, které v některých dnech doplníme ještě dalšími prvky programu, kterými bude závod čtyřspřeží a dostih poníků.“
 

Nepřehlédněte: Ten, který létá na koních. Příběh Lorenza z chudé farmy v Camarque

 
Letos by fanoušci parkurového skákání neměli přijít ani o sérii autogramiád. „Již tradičně se s návštěvníky setkají členové týmu Prague Lions, který má podpisovou akci každoročně, pokud to situace dovoluje. Letos by měla mít autogramiádu také Edwina Tops-Alexander, která chystá do Prahy určité překvapení. Také plánujeme zrealizovat podpisovou akci s Henrickem von Eckermannem,“ vyjmenovává Andrlík velké světové star, od nichž budou moci přítomní získat podpis. Olympijský šampion, dvojnásobný mistr světa a loňský vítěz Super Grand Prix Henrick von Eckermann jistě bude velkým lákadlem. 
 
A ještě jednu novinku prozradil hlavní organizátor. „Kromě koňské show diváci v O2 areně při naší akci obdivují i umělecké výkony. Michal Caban, který koncipuje umělecký a artistický program, bude mít v tomto roce poprvé zcela volnou arénu, takže nebude omezen překážkami a dalším materiálem v kolbišti, takže bude moci naplno představit své kreativní možnosti a schopnosti. I v tomto směru se tak návštěvníci Prague Playoffs mají na co těšit,“ dodává Jan Andrlík.
 
Detailní informace o programu Global Champions Prague Playoffs jsou na stránkách www.pragueplayoffs.com, kde je také odkaz na internetový prodej vstupenek.
 
Foto: Josef Malinovský a tiskové středisko GC Prague Playoffs
 
 







Související informace

Pieter Devos: Není to jen o mě. Za úspěchem Prague Lions je celý tým
Společně jsme silní. Bruynseels si cení přátelství v týmu Prague Lions
Znovu vyhrát pět hvězd v O2 areně bude těžké. Aleš Opatrný v to doufá
Deset let s koňmi Anny Kellnerové. Kateřina Krpelová jim dává top péči
Ten, který létá na koních. Příběh Lorenza z chudé farmy v Camarque
V Rijádu se musíme snažit. Stát se může všechno, říká Anna Kellnerová
Jezdecká svatba roku. Henrik von Eckermann a Janika Sprunger se vzali
Po boku jezdeckých hvězd. Španko bude v O2 areně jednou z nejmladších
Do O2 areny vezmu opět King Edwarda, slibuje světový šampion Eckermann
Doležal: Do O2 areny se moc těším. Bude to premiéra na pěti hvězdách
Stoprocentní Daniel Deusser nebude v pražské Super GP chybět ani letos
Dáme do toho vše, hlásí Sanne Thijssen. Čeká ji první start v Super GP
Čtyřspřeží opět rozproudí divákům krev při Prague Playoffs v O2 areně
Do Prahy určitě přivezu Dominatora, uvedl lídr LGCT Christian Ahlmann
Loňské úspěchy z O2 areny bude těžké zopakovat, uvědomuje si Svobodová
Pořád show posouvám a zdokonaluji, říká Lorenzo. Brzy přijede do Prahy
Bruynseels: Udělám vše pro to, abych mohl v pražské Super GP startovat
Čeští jezdci v O2 areně. Při Prague Playoffs jich bude opět celá řada
Opora týmu Prague Lions. Pieter Devos nastoupí do Super GP už podruhé
Nejsem žádný Ehning, nemám vrozený talent, tvrdí Henrik von Eckermann
Létající Francouz Lorenzo a jeho koně se představí v pražské O2 areně
John Whitaker oslavil 67. narozeniny. Rád by opět startoval v Praze
Parkuroví mistři získají opět zlaté vstupenky na GC Prague Playoffs