reklama 11C

Čtyřspřeží opět rozproudí divákům krev při Prague Playoffs v O2 areně

ikonka

Galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs nabízí divákům tradičně atraktivní doprovodný program. Po loňském úspěchu se do O2 areny vrátí se svými čtyřspřežími členové vozatajské rodiny Nesvačilových.
26.09.2022 09:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Návštěvníci GC Prague Playoffs v libeňské O2 areně se opět mohou těšit v rámci doprovodného programu na adrenalinový zážitek. Vystoupení trojice nejlepších českých vozatajů nebude postrádat rychlost, odvahu a preciznost koní i lidí v kočáře. 
 
Již v loňském roce mohli diváci během této sportovní události sledovat ukázku závodů čtyřspřeží. „Měla mezi nimi obrovský ohlas, všichni fandili do poslední minuty každého kola. I proto jsme se rozhodli toto vystoupení v letošním roce zopakovat,“ uvedla show koordinátorka Prague Playoffs Veronika Šimůnková. 
 
„Jedná se o obdobu halové soutěže, v níž se jezdci snaží projet stanovenou dráhu v co nejkratším čase bez shození míčků na překážkách, jež jsou tvořeny z plastových kuželů. Žluté míčky přitom padají již při minimálním kontaktu spřežení s kuželem, a tak si vozatajové musí dávat velký pozor, aby o ně nezavadili koně, ani kolo kočáru. Na trase je rovněž postavena technicky náročná překážka tvořená z lehkých elementů. Je označena písmeny, které musí jezdec projet ve stanoveném pořadí a směru, ale volba trati je zcela na jeho uvážení. Pokud jezdec shodí překážku, nebo míček – získává trestné body, které se přepočítají na trestné sekundy. Soutěž je dvoukolová, přičemž se výsledky obou kol sčítají. Nejmenší součet časů vyhrává,“ doplnil člen komise spřežení České jezdecké federace Jaroslav Pavel, který je garantem zmíněného vystoupení a pro své kolegy si připraví náročnou trať, která důkladně prověří jejich schopnosti.
 

Nepřehlédněte: Pořád show posouvám a zdokonaluji, říká Lorenzo. Brzy přijede do Prahy

I letos proti sobě nastoupí v neoficiální soutěži členové rodiny Nesvačilových – otec Jiří Nesvačil senior, Radek Nesvačil a Jiří Nesvačil junior. „Pravidelně se účastní nejtěžších závodů světa. Jiří Nesvačil junior například letos startoval na mistrovství světa v této disciplíně, jehož dějištěm se stalo italské Pratoni del Vivaro. V předešlých letech se na světových i evropských šampionátech pravidelně objevovali všichni tři a ve své sbírce mají také několik mistrovských titulů na národní úrovni,“ upřesnila Veronika Šimůnková.
 
GC Prague Playoffs se v pražské O2 areně uskuteční od 17. do 20. listopadu. Během všech čtyř dnů vystoupí při doprovodné show pro rodiny s dětmi a další příznivce jezdectví „Létající Francouz“ Lorenzo. Ten se svými koňmi skáče přes překážky, které vypadají úplně jinak než ty parkurové a Lorenzo při tom nesedí v sedle, ale stojí přímo na hřbetech svých koňských partnerů. Podrobnosti o programu a prodeji vstupenek najdete na internetových stránkách www.pragueplayoffs.com.
 
Foto: Kateřina Návojová



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE