reklama 11D

Do Prahy určitě přivezu Dominatora, uvedl lídr LGCT Christian Ahlmann

ikonka

Němec Christian Ahlmann je momentálně lídr žebříčku světové parkurové série Longines Global Champions Tour. Letos si při ní připsal již dvě vítězství, a tak bude pochopitelně i jedním z favoritů pro Super Grand Prix v Praze.
22.09.2022 12:45  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12B

Němec Christian Ahlmann je momentálně lídr žebříčku světové parkurové série Longines Global Champions Tour. Letos si při ní připsal již dvě vítězství, a tak bude pochopitelně i jedním z favoritů pro Super Grand Prix v Praze.
Před čtrnáctým kolem Longines Global Champions Tour v New Yorku, které se pojede v sobotu 24. září, je Christian Ahlmann lídrem tabulky s 238 body. Do Spojených států amerických se však nevypravil, a tak se může stát, že jej o průběžné prvenství připraví už za pár dní Brit Ben Maher, jenž na něj ztrácí pouhých šest bodů. 
 
Vše se do konce sezony ovšem může ještě změnit při posledním mítinku v Rijádu. Ten se uskuteční v druhé polovině října, tedy necelý měsíc před galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs v libeňské O2 areně, kde nepochybně Christian Ahlmann chybět nebude. Po vítězství při šestém kole v Hamburku je totiž jedním z držitelů zlaté vstupenky do sobotní Super Grand Prix.
 
Aktuálně dvacátý jezdec světového žebříčku Mezinárodní jezdecké federace (FEI Longines Rankings) se do hlavní soutěže jednotlivců LGCT kvalifikoval již podruhé. Povedlo se mu to i v roce 2019. „Vzpomínám na Prague Playoffs jako na výborné závody. Bylo to skvělé finále, něco jedinečného. Je to skvělá akce a nemyslím tím jen Super Grand Prix, ale všechny úrovně soutěží. Bylo úžasné vidět, co všechno pořadatelé připravili pro diváky. Velmi se na letošní ročník těším,“ uvedl v rozhovoru pro štáb organizačního týmu Prague Playoffs.
 
„Účast v letošní Super Grand Prix je pro mě opravdu důležitá. Je to soutěž, ve které startují ti nejlepší jezdci celé sezony s jejich nejlepšími koňmi. Bojuje se navíc o obrovskou výhru. Myslím, že se na to všichni těší,“ připomíná Ahlmann skutečnost, že v této soutěži se bude soutěžit o astronomickou dotaci 1.250.000 eur, přičemž vítěz si přijde na rovných 300.000 eur, druhý umístěný bere 200.000 a třetí o dalších 50.000 méně. Výhru má však zajištěnu i poslední patnáctý účastník.
 

Nepřehlédněte: Loňské úspěchy z O2 areny bude těžké zopakovat, uvědomuje si Svobodová

 
Zmíněný německý jezdec určitě pomýšlí na příčky nejvyšší, ostatně stále má reálnou šanci stát se šampionem základní části seriálu. Letos vyhrál už dvakrát. Kromě Hamburku se mu to povedlo i při osmém kole ve švédském Stockholmu. Místo něj tak bral zlatou vstupenku druhý umístěný Henrick von Eckermann, jemuž se podařilo vyhrát Super Grand Prix v loňském roce. „Letos mám velmi dobrou sezonu. Již jsem vyhrál dvakrát. Stockholm byl velmi krásný, ale nejkrásnější vzpomínky mám na Hamburk. Byly to v podstatě mé domovské závody a mít možnost startovat před domácím publikem bylo pro mě něco speciálního,“ popisuje Ahlmann. 
 
Které z koní si vezme do nejtěžší soutěže sezony v pražské O2 areně, to ještě s jistotou neví. „Dominator 2000 Z stoprocentně pojede ať už za tým, nebo v Super Grand Prix. Doufám, že budu s sebou mít zpět hřebce Clintrexo Z. Absolvoval první dvoje závody. Solid Gold je také ve skvělé formě, takže bych řekl, že jedničkou bude jeden z těchto tří,“ nastínil svůj plán. V týmové Global Champions League je Christian Ahlmann členem celku Shanghai Swans, jenž je s 217 body třetí před čtvrtými Prague Lions. O celkové prvenství se pravděpodobně poperou Berlin Eagles a Stockholm Hearts, kteří mají náskok více jak čtyřiceti bodů, ale Shanghai Swans si věří pro GCL Super Cup, jenž je také součástí Prague Playoffs. „Prozatím máme dobrou pozici. Máme silný tým a motivaci. Snad se nám v Super Cupu podaří uspět,“ doufá jeden z nejúspěšnějších jezdců letošní Global Champions.
 
GC Prague Playoffs se v pražské O2 areně uskuteční od čtvrtka 17. do neděle 20. listopadu. Součástí akce bude i velká koňská show pro rodiny s dětmi a další příznivce jezdectví. Během všech čtyř dnů vystoupí „Létající Francouz“ Lorenzo. Ten se svými koňmi také skáče přes překážky, ale vypadají úplně jinak než ty parkurové a Lorenzo při tom nesedí v sedle, ale stojí přímo na hřbetech svých koňských partnerů. Podrobnosti o programu najdete na internetových stránkách www.pragueplayoffs.com.
 
Foto: Josef Malinovský
 
 



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE