reklama 11B

Po boku jezdeckých hvězd. Španko bude v O2 areně jednou z nejmladších

ikonka

Sedmnáctiletá Emma Sophia Španko bude jednou z nejmladších účastnic galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs v libeňské O2 areně. Pozvání do soutěží kategorie CSI2* získala díky vítězství při mistrovství České republiky juniorů.
11.10.2022 11:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12A

 
Emma Sophia Španko byla v podstatě první jezdkyní, která měla tento rok potvrzenou účast při závodech CSI2* v pražské O2 areně během čtvrtého ročníku prestižní GC Prague Playoffs. 
 
Takzvanou zlatou vstupenku, která ji zajišťuje bezplatný start s jedním koněm do zmíněné dvouhvězdičkové kategorie, získala již v neděli 31. července krátce poté, co si na krk nechala v Chuchle Areně Praha pověsit mistrovskou medaili po tříkolovém šampionátu starších juniorů. 
 
„Při Prague Playoffs v O2 areně budu letos startovat poprvé a jsem velmi vděčná za to, že mohu získat tuto zkušenost díky vítězství při mistrovství České republiky. Národní šampionát byl pro mě velmi vydařený, jelikož se mi podařilo umístit se i s oblastním družstvem. Celkově jsem si tento mítink ve Velké Chuchli moc užila,“ uvedla Španko v rozhovoru pro štáb organizačního týmu GC Prague Playoffs.
 

 
O dárkovém voucheru umožňující účast při pražské Global Champions věděla v předstihu a o to víc se snažila zvítězit. „Věděla jsem dopředu, že za vítězství v mé kategorii je tento bonus v podobě účastni při Prague Playoffs a samozřejmě mě to motivovalo. Jsem ráda, že se mi nakonec podařilo vyhrát,“ konstatovala. 
 
Z předešlých tří ročníků si prý nenechala ujít ani jeden, byť pouze jako fanoušek jezdectví. „V O2 areně jsem byla každý rok jako divák a musím říct, že tato akce je čím dál lepší a stále se vyvíjí. Moc se těším na to, že tam tentokrát budu moci i závodit. Každý rok jsem snila o tom, že při GC Playoffs budu startovat, ale samozřejmě v předešlých letech to bylo ještě předčasné. Myslím, že až tento rok bude mít moje přímá účast smysl,“ říká Emma Sophia Španko, jež si nakonec do Prahy vezme hned dva koně – Ivana a Longines LB. 
 
První z přípravných mítinků v jezdecké hale mají již všichni tři za sebou. Druhý říjnový víkend totiž s oběma zmíněnými koňskými svěřenci Emma startovala v belgickém Opglabbeeku při mezinárodních skokových závodech CSI2*. S Ivanem dosáhla i na pěkné umístění mezi nejlepší desítkou. „Ještě máme v plánu dvoutýdenní halové závody v Šamoríně. Poté už budeme snad připraveni na samotné Prague Playoffs,“ doplnila nadějná juniorka. 
 

Nepřehlédněte: Doležal: Do O2 areny se moc těším. Bude to premiéra na pěti hvězdách

 
Trému si rozhodně před takto důležitým mítinkem nepřipouští. „Většinou nemám problém se stresem a ten tlak mi spíše výsledky zlepšuje. V O2 areně to bude zase úplně jiná zkušenost, než jsem mohla doposud zažít, ale věřím, že bude vše v pořádku. Těším se hlavně na nové zkušenosti, a že tam poznám zase nové lidi. Budu si moci vyzkoušet parkury, které překonávají nejlepší jezdci světa,“ těší se. 
 
Jasno má také v tom, koho kterým jezdeckým hvězdám bude nejvíce fandit v hlavních soutěžních kategoriích. „Mými jezdeckými vzory jsou Henrik von Eckermann a Marcus Ehning. U Henrika se mi líbí styl jeho jízdy, a že do toho jde vždy naplno,“ dodává Emma a věří, že se se svým idolem bude moci opět osobně potkat, stejně jako při loňském Prague Playoffs. Tentokrát však i ona bude mít na sobě bílé rajtky, sako a vysoké jezdecké boty.
 
Foto: Kateřina Návojová a Josef Malinovský
Video: Josef Malinovský



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE