reklama 11A

Bruynseels: Udělám vše pro to, abych mohl v pražské Super GP startovat

ikonka

Člen týmu Prague Lions Niels Bruynseels a trenér české reprezentantky Anny Kellnerové měl při posledních dvou ročnících Global Champions Prague Playoffs možnost startovat v Super Grand Prix. Letos ještě kvalifikaci nemá. Zbývají mu jen dvě možnosti!
14.09.2022 15:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Belgičana Nielse Bruynseelse není potřeba českým příznivcům parkurového skákání příliš podrobně představovat. Je totiž stabilním členem týmu Prague Lions a také aktuálním trenérem Anny Kellnerové. 
 
V letech 2019 a 2021 se probojoval do Super Grand Prix při galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs v libeňské O2 areně a od fanoušků v ochozech této multifunkční haly se dočkal bouřlivé podpory. I letos bude určitě jednou z opor Pražských lvů, ale účast v hlavní soutěži jednotlivců zatím zajištěnou nemá. 
 
Zbývají přitom už jen dvě kvalifikace – poslední zářijový víkend v New Yorku a o měsíc později v Rijádu, kde se koná finále základní části. „Je to velmi důležitá soutěž, takže udělám vše pro to, abych se mohl další Super Grand Prix zúčastnit,“ uvedl v krátkém rozhovoru pro štáb organizačního týmu Prague Playoffs.
 

 
Společně s Annou Kellnerovou, Pietrem Devosem a dalšími členy týmu má však před sebou ještě jeden důležitý úkol – udržet se mezi elitní čtveřicí týmů, které budou mít zajištěn přímý postup do semifinále Super Cupu Global Champions League. „Myslím, že to bude velmi obtížné, protože je spousta silných týmů a nejsou mezi nimi velké bodové rozestupy. Budeme však bojovat, abychom zůstali do finále na přední pozici,“ konstatuje jeden ze tří Belgičanů oblékajících pravidelně dres Prague Lions. 
 
Na vítězství v základní části tento celek pravděpodobně již nedosáhne, neboť má 209 bodů, zatímco lídři tabulky Berlin Eagles 262 a druzí Stockholm Hearts o dva méně. Rozhodně je však reálná šance se dostat na třetí medailovou příčku, neboť Shanghai Swans jsou s 217 body na dosah. Na druhou stranu na Pražské lvy ztrácí méně jak dvacet bodů dalších pět týmu – London Knights, Paris Panthers, Valkenswaard United, Rome Gladiators a Madrid in Motion. 
 

Nepřehlédněte: Opora týmu Prague Lions. Pieter Devos nastoupí do Super GP už podruhé

 
Neméně lákavé je uspět při playoff během listopadového mítinku v Praze. Pokud by postoupili do nedělního finále pro šest nejlepších družstev, pak budou bojovat o podstatnou část z astronomické dotace soutěže 4.510.000 eur. „Máme šanci. Máme silný tým a první půlka sezony se nám vydařila. Teď zbývá prokázat, že si tu pozici dokážeme udržet a uspět i v Super Cupu,“ věří Niels Bruynseels.
 
Doufá také, že do O2 areny dorazí ve dnech 17. až 20. listopadu stejně jako při předešlých třech ročnících tisíce fanoušků a vytvoří opět nezapomenutelnou atmosféru. „Je to jedna z největších finálových událostí našeho sportu. Můžete zažít výkony těch nejlepších jezdců s nejlepšími koňmi na světě. Hlavní soutěže jsou opravdu velmi napínavé,“ láká diváky belgický jezdec, který se díky angažmá v Prague Lions může i v České republice cítit jako doma. 
 
Podrobnosti o programu Global Champions Prague Playoffs a prodeji vstupenek jsou na webu www.pragueplayoffs.com.
 
Foto: Josef Malinovský
Video: Radim Kaller



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE