reklama 11C

Létající Francouz Lorenzo a jeho koně se představí v pražské O2 areně

ikonka

Galashow světového parkuru GC Prague Playoffs opět nabídne kromě vrcholového sportu i unikátní představení určené nejen pro všechny obdivovatele koní. Poprvé v O2 areně vystoupí slavný Lorenzo, který stádo svých koní ovládá vestoje z jejich hřbetu.
29.08.2022 08:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12C

 
Nedílnou součástí Global Champions Prague Playoffs v libeňské O2 areně je koňská show určená pro rodiny s dětmi a všechny milovníky koní, nejen těch parkurových. Pořadatelé z Czech Equestrian Teamu letos pozvali do Prahy hvězdu světového formátu, kterou je Lorenzo – přezdívaný také jako Flying Frenchman, tedy Létající Francouz. Na hřbetu svých koní totiž skutečně mnohdy doslova létá. 
 
Navíc na nich zpravidla nejezdí obkročmo, ale vestoje. Komunikuje s koňmi jen pomocí neviditelných gest, jemných doteků tušírkou, případně v rukou drží několik opratí a v jeden okamžik ovládá různé páry koní. Společně překonávají netradiční překážky, kličkují mezi slalomovými tyčemi a v jiných případech sám Lorenzo skáče na vysoko postavené laťky, aby se záhy během jízdy vrátil zpět na koně. 
 
Lorenzo, vlastním jménem Laurent Serre, se narodil před pětačtyřiceti lety v jihofrancouzském Camarque, což je místo, kde najdeme i národní park známý výskytem divokých koní. Možná právě to ho už od dětství táhlo ke koním, první veřejné číslo absolvoval v osmi letech. Koně sám připravuje po tři dekády a dnes patří Lorenzo doslova ke značkám, které lákají diváky k návštěvě koňských akcí.
 
Ve své kariéře má zapsané snad všechny nejvýznamnější přehlídky, výstavy a show, jako je Equitana v německém Essenu, Fieracavalli ve italské Veroně nebo Cheval Passion ve francouzském Avignonu. Vidět ho mohli diváci při několika finále Světového poháru, při Světových jezdeckých hrách, během Olympia Horse Show v Londýně i pod střechou historického Grand Palais v srdci Paříže. Má fanoušky, kteří si nenechají ujít žádnou příležitost podívat se, co nového si pro ně „Létající Francouz“ připravil. 
 

Psali jsme: Pignon i vozatajové nadchli diváky při Global Champions Prague PlayOffs

 
Svá vystoupení stále zdokonaluje a přidává víc a víc koní. Také pro sebe připravuje složitější a složitější cviky, během nichž dokáže celé stádo mít naprosto pod kontrolou. Jeho vystoupení se neokouká ani tehdy, pokud jste jej viděli již několikrát. Naopak si pokaždé řeknete, kam až vůbec může dosáhnout jeho hranice, kolik koní může jeden člověk ovládat současně? 
 
Na tuto otázku si mohou tentokrát zkusit odpovědět návštěvníci Global Champions Prague PlayOffs. Největší akce svého druhu ve střední Evropě se koná v pražské O2 areně od 17. do 20. listopadu. Hlavním sportovním programem je vyvrcholení prestižního seriálu Global Champions, kdy se o tituly šampionů utkají týmy v takzvaném Super Cupu a také nejúspěšnější jednotlivci sezony v Super Grand Prix. 
 
Vedle toho pak čeká na fanoušky koní řada zážitků během doprovodného programu, včetně dechberoucích výkonů slavného Lorenza s jeho deseti až šestnácti koňmi. Diváci jej uvidí každý den, ve čtvrtek, v pátek a v sobotu to bude po 17. hodině, v neděli již po půl druhé odpoledne. Informace o prodeji vstupenek a další podrobnosti jsou na stránkách pořadatele s adresou www.pragueplayoffs.com.
 
Foto: Josef Malinovský
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE