reklama 11A

Pieter Devos: Není to jen o mě. Za úspěchem Prague Lions je celý tým

ikonka

Zatímco s Prague Lions bude Pieter Devos bojovat v Rijádu o bronz v celkovém pořadí série GCL, mezi jednotlivci má medaili jistou a jen se bude rozhodovat, z jakého kovu bude. „Věřím, že s Mom´s Toupie de la Roque předvedeme opět top výkony,“ uvedl.
20.10.2022 09:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12D

 
Prague Lions zažívají dosud nejlepší sezonu Global Champions League a doslova lví podíl na tom má Belgičan Pieter Devos, který se stal součástí týmu až v letošním roce. Skromně však odmítá, že by právě jeho příchod byl klíčem k úspěchu. 
 
„Jsem moc šťastný, že mohu být součástí Prague Lions. Máme za sebou letos opravdu hodně výkonů, byla to skvělá sezona, v níž jsme dosáhli na tři vítězství a před posledním kolem v Rijádu jsme mezi top čtveřicí. Museli jsme řešit mnoho výzev, vypořádat se se zraněním některých koní, ale vše jsme zvládli velmi dobře,“ zmínil Pieter Devos při krátké zastávce v Praze při cestě do saudskoarabského Rijádu. 
 

 
Při rozhovoru v sídle televize Nova, která je tento rok hlavním vysílatelem Global Champions v České republice, vyzdvihl práci každého člena týmu, včetně těch, kteří nejsou vidět na kolbišti. „Máme skvělého týmového ducha. S Nielsem se známe velmi dlouho, je to můj dobrý kamarád a startujeme spolu i v belgickém národním týmu při Pohárech národů. I proto jsem dlouho neváhal při přestupu do Prague Lions. Říkal jsem si, že by bylo fajn být spolu i při Global Champions League a dělat týmové výsledky. Anna odvádí fantastickou práci manažera a zároveň jezdkyně. Je to velmi důležité, rozumí, o čem tento sport je, jezdí s námi na jednotlivé závody a vše s námi konzultuje. Je to člověk na správném místě,“ pěje chválu na adresu Anny Kellnerové. 
 

Psali jsme: Pieter Devos. Bronzový olympionik, ovocnář a nový člen Prague Lions

 
Dodává však, že se mu spolupracuje velmi dobře se všemi členy Prague Lions, a že rozhodně nikomu nechybí motivace ke špičkovým výkonům. U všech třech triumfů v letošní GCL každopádně nechyběli Pieter Devos a Niels Bruynseels. „Určitě je mezi námi pozitivní energie a snažíme se týmu pomoci, jak to je možné. Snad se nám podaří v Rijádu předvést ještě další pěkný výsledek, uzavřeme sezonu mezi nejlepšími celky a do Prahy pojedeme v nejlepší formě,“ pokračuje Devos.
 
Jak v Rijádu, tak později v pražské O2 areně by měl startovat s jeho stájovou jedničkou, kterou je patnáctiletá klisna Mom´s Toupie de la Roque. Ta nechyběla při vítězstvích Pražských lvů v Saint Tropez a v New Yorku a triumfoval s ní i v Grand Prix Londýna, díky čemuž se kvalifikoval do Super Grand Prix v Praze. Na vrcholný mítink celé sezony se však s ní speciálně chystat nebude. „Je to velmi zkušená klisna. Doufám, že jí vydrží top kondice i pro Prahu. Před tím bude mít tři týdny volno, aby byla fit a měla dostatek energie pro tento důležitý závod. Podobně náročných soutěží absolvovala celou řadu a má již i bohaté zkušenosti s tímto typem arény, proto se na Playoffs nemusíme nijak zvlášť chystat. Hlavní je, aby zůstala zdravá a v dobré formě,“ uzavřel Pieter Devos.
 
Foto: David Horváth, Czech Equestrian Team
Zdroj: tisková informace Prague Playoffs



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.cz, internetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

Související informace

Společně jsme silní. Bruynseels si cení přátelství v týmu Prague Lions
Znovu vyhrát pět hvězd v O2 areně bude těžké. Aleš Opatrný v to doufá
Deset let s koňmi Anny Kellnerové. Kateřina Krpelová jim dává top péči
Ten, který létá na koních. Příběh Lorenza z chudé farmy v Camarque
V Rijádu se musíme snažit. Stát se může všechno, říká Anna Kellnerová
Jezdecká svatba roku. Henrik von Eckermann a Janika Sprunger se vzali
Po boku jezdeckých hvězd. Španko bude v O2 areně jednou z nejmladších
Do O2 areny vezmu opět King Edwarda, slibuje světový šampion Eckermann
Doležal: Do O2 areny se moc těším. Bude to premiéra na pěti hvězdách
Stoprocentní Daniel Deusser nebude v pražské Super GP chybět ani letos
Dáme do toho vše, hlásí Sanne Thijssen. Čeká ji první start v Super GP
Čtyřspřeží opět rozproudí divákům krev při Prague Playoffs v O2 areně
Do Prahy určitě přivezu Dominatora, uvedl lídr LGCT Christian Ahlmann
Loňské úspěchy z O2 areny bude těžké zopakovat, uvědomuje si Svobodová
Pořád show posouvám a zdokonaluji, říká Lorenzo. Brzy přijede do Prahy
Bruynseels: Udělám vše pro to, abych mohl v pražské Super GP startovat
Čeští jezdci v O2 areně. Při Prague Playoffs jich bude opět celá řada
Opora týmu Prague Lions. Pieter Devos nastoupí do Super GP už podruhé
Nejsem žádný Ehning, nemám vrozený talent, tvrdí Henrik von Eckermann
Létající Francouz Lorenzo a jeho koně se představí v pražské O2 areně
NEPŘEHLÉDNĚTE