Kauza SCHČT nekončí. Proti novému rozhodnutí soudu se Svaz odvolal

ikonka

Krajský soud v Českých Budějovicích rozhodl samosoudcem JUDr. Ing. Dušanem Hrabánkem ve věci o vyslovení neplatnosti rozhodnutí orgánu spolku SCHČT pro rozpor se zákonem a stanovami dle § 258 NOZ. Proti rozhodnutí zástupci SCHČT podali odvolání.
12.02.2020 13:41  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB

 
Jak je uvedeno na internetové adrese SCHCT.cz, která je dle správce domény CZ.NIC aktuálně v držení pana Michala Ceé, ve středu 4. prosince 2019 se uskutečnilo další soudní jednání ve věci žaloby o vyslovení neplatnosti rozhodnutí orgánů spolku Svazu chovatelů Českého teplokrevníka. Jedná se o územní členskou schůzi ve Zduchovicích dne 20. dubna 2016. 
 
„Již podruhé došel Krajský soud v Českých Budějovicích k závěru, že schůze a její závěry jsou neplatné. K tomu soud vydal dne 31. 1. 2020 rozhodnutí, kde nařizuje povinnost účastníku Svazu chovatelů českého teplokrevníka nahradit navrhovatelům náklady řízení ve výši 201.720,20 Kč do 3 dnů od právní moci rozhodnutí,“ uvádí se na webu www.schct.cz, kde je současně zmíněné rozhodnutí publikováno v plném znění. V něm se mj. uvádí následující…
 
Rozhodnutí, přijatá na územní členské schůzi Svazu chovatelů českého teplokrevníka z.s., konané dne 20. 4. 2016 ve Zduchovicích, kterým byli zvoleni pod bodem 2 do mandátní komise paní Cepková, Kolbová a Kůstková, do volební komise Mgr. Hanušová, Ing. Straka a pan Bohdaský a do funkce ověřovatele Mgr. Svobodová a paní Bártová, pod bodem 3 kandidátem na předsedu předsednictva spolku MVDr. Z. Vítů, pod bodem 4 členy předsednictva pánové Malý, Chýle a Hrnčíř, pod bodem 5 kandidátem na devátého člena předsednictva Ing. Kreidlová, pod bodem 6 kandidáty do funkcí členů Rady plemenné knihy Ing. Vondrouš, pan Kozák a pan Šíma a pod bodem 7 kandidáty do funkcí členů kontrolní komise pan Bohdaský, Ing. Jelínek a JUDr. Staněk a kandidáty do funkcí členů rozhodčí komise Ing. Straka, paní Cepková a Ing. Šímová, jsou neplatná. – Spolek je povinen zaplatit navrhovatelům na náhradě nákladů řízení 201.720,20 Kč, do 3 dnů od právní moci tohoto usnesení, k rukám Mgr. Zuzany Čumpelíkové, advokátky.
 
Redakce Jezdci.cz oslovila JUDr. Ing. Jaroslava Staňka, který je současný předseda předsednictva SCHČT a byl přítomen u jednání soudu dne 10. ledna, s dotazem, zda jím zastupovaný Svaz chovatelů českého teplokrevníka podal proti rozhodnutí odvolání. „Ano, odvolání proti uvedenému rozhodnutí jsme samozřejmě podali. Celá komplikovaná kauza se táhne již téměř čtyři roky a předpokládám, že se ještě několik let povleče,“ krátce uvedl Jaroslav Staněk. Případem by se tak měl dále zabývat Vrchní soud v Praze. 
 
Ilustrační foto archiv Jezdci.cz