Global Champions podruhé ve Valkenswaardu. Láká na hvězdnou sestavu

ikonka

Od pátku 20. srpna pokračuje série Global Champions desátým kolem. Již podruhé v této sezoně se potkají nejlepší parkuroví jezdci a koně světa v nizozemském Valkenswaardu. Pořadatelé avizují hvězdně obsazené startovní listiny.
19.08.2021 13:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB

 
Do Valkenswaardu se tentokrát nechystá dvojnásobný vítěz Grand Prix v rámci Longines Global Champions Tour a lídr žebříčku jezdců Peder Fredricson ze Švédska, jenž triumfoval před pár dny v Londýně. Toho se jistě bude snažit využít Edwina Tops-Alexander, která na něj ztrácí pouhých deset bodů. Bude tak doufat, že se jí povede opět dostat do čela bodování.
 
O vítězství ve Velké ceně Valkenswaardu a zisk desáté zlaté jízdenky do LGCT Super Grand Prix při listopadové galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs v libeňské O2 areně se pokusí také celá řada dalších zvučných jmen. Kvalifikaci do Prahy zatím nemá zajištěnou např. světová jednička žebříčku Mezinárodní jezdecké federace (FEI) Daniel Deusser, ani Marcus Ehning, Olivier Philippaerts, Kent Farrington, Harrie Smolders, Gregory Wathelet, Alberto Zorzi nebo Eric van der Vleuten. Ti všichni budou mít šanci během nadcházející soboty to změnit. 
 
Nizozemský Valkenswaard je duchovním domovem turnaje Longines Global Champions Tour a vždy byl oblíbený u jezdců, majitelů i diváků. V patnácté sezóně přední světové série parkurových závodů se tam jezdci podívají již podruhé, a to od 20. do 22. srpna. Domácí fanoušci jistě budou držet palce svým želízkům v ohni, jimiž bude např. Frank Schuttert, vítěz tamní Velké ceny z roku 2018, ale také Marc Houtzager a Jur Vrieling, kteří jsou dobře známí i parkurovým příznivcům z České republiky díky jejich členství v týmu Prague Lions při soutěžích Global Champions Leaegue. 
 

Psali jsme: Peder Fredricson podruhé vyhrál LGCT. Do Prahy poslal Johna Whitakera

 

Dalšími Nizozemci na seznamu účastníků jsou Leopold van Asten, Bart Bles a Johnny Pals. Z přihlášených účastníků stojí za zmínku zcela jistě i Jos Verlooy, Gregory Wathelet, Max Kühner, Christian Ahlmann, Eduardo Alvarez Aznar, Marlon Zanotelli, Georgina Bloomberg, Spencer Smith a v neposlední řadě Sergio Alvarez Moya, další člen celku Pražských lvů. Ten je navíc třetím jezdcem v průběžném pořadí LGCT.
 
Páteční první kolo desáté soutěže Global Champions League 2021 je na programu od 16:40 hodin, druhé pak v sobotu od 13:35. V 17:00 hodin pak naváže hlavní soutěž celého mítinku Longines Global Champions Tour Grand Prix Valkenswaardu. Kromě soutěží kategorie CSI5* budou probíhat v areálu Tops International Areny rámcové závody na úrovni CSI1* a CSI2*. Na dvou kolbištích se bude skákat až do neděle. 
 
Foto: Global Champions
Zdroj: tisková zpráva Global Champions