reklama 11B

Equinews: Orleano zářil ve Varech. Osmá Global Champions v Berlíně

ikonka

Další úspěch českého chovu: Pětiletý Orleano s Jiřím Chaloupkou vyhrál Cenu města Karlovy Vary. V Berlíně pokračovala parkurová série Global Champions. Postup do listopadové Super Grand Prix v Praze vybojoval Sergio Alvarez Moya. Více v Equinews!
28.07.2021 14:00  |  Autor: Martin Cáp, Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
VIDEO
| FANCLUB
reklama 12D
 

EQUINEWS SLEDUJTE ZDE (KLIKNĚTE)

 
Internetová televize EquiTV.cz připravuje v průběhu jezdecké a dostihové sezony pravidelný pořad Equinews, který vysílá také např. Televize Seznam a v rámci zpravodajské relace Report i kanál Sport 5. Podívejte se na jeho aktuální díl!
 

"Ženský den" v Karlových Varech. Orleano potěšil český chov

Cena města Karlovy Vary se na populárním lázeňském závodišti běhá už od jeho založení v roce 1899, v posledních letech také pod druhým názvem Memoriál Josefa Dolejšího. Letošní ročník přilákal v neděli 25. července kvalitní konkurenci.
 
Hned po startu se ocitl na špici favorizovaný hnědák Rate s Michalem Hroudou, ale tempo na distanci 2000 metrů nebylo nijak zvlášť rychlé a iniciativu postupně převzala klisna Imsexaaniknowit. Za dvojicí vedoucích koní se držel u bariéry cválající hnědák Orleano, který letos už dokázal vyhrát dostih II. kategorie a na západě Čech obsadil druhou příčku v Karlovarské dvojnásobné míli.
 
Při točení do cílové roviny jeho žokej Jiří Chaloupka podjel na vnitřní straně soupeře, získal několik cenných délek a posunul se do vedení. Očekával se nápor favoritů Ratea, Achird či Cape Freedoma, ale nikdo z nich nedokázal s výborně běžícím českým odchovancem udržet krok. Orleano zvítězil lehce o 3 1/4 délky před běloušem Australienem, na dalších místech doběhli Achird a Rate. Pětiletý Orleano se narodil v hřebčíně Napajedla a je synem nedávno uhynuvšího plemeníka Egertona. Pro stáj Hippolit Star – Pejšková ho ve Velké Chuchli připravuje trenérka Ivana Pejšková. Kromě Jiřího Chaloupky vítězily v Karlových Varech výhradně ženy v sedle, které ovládly šest ze sedmi dostihů a připsaly si tak cenné body do celoročního bodování jezdkyň bFlow Ladies Cupu.
 
Vedoucí ženou tohoto žebříčku je aktuálně Ingrid Janáčková Koplíková, jež nasbírala už pět vítězství. To zatím poslední získala ve dvojkové Ceně primátorky města Karlovy Vary na 2400 metrů se svým vlastním svěřencem Triplexem. Čtyřletý hřebec stáje Liliana Carvalho triumfoval dva týdny po vítězství v Drážďanech lehce o 4 délky před veteránem Hasanem a bělkou Reine D’Argent.
 
Hned dvakrát se radovala loňská šampionka amatérských jezdců Sabina Mokrošová. Na čtyřletém Joganvillovi v barvách MUDr. Evy Nieslanikové porazila v trojkové Ceně Holoubek koncern o bezmála tři délky někdejšího jedničkového vítěze Black Canyona. V mezinárodním Dostihu amazonek – Memoriálu Ing. Jiřího Chaloupky pak dovedla k úspěchu další svěřenkyni trenéra Miroslava Nieslanika, tříletou Trezy Lady.
 
V Ceně Nadace města Karlovy Vary na 1600 metrů potvrdila svůj potenciál tříletá ryzka Classa. Klisna majitele Martina Bláhy z tréninku Václava Luky mladšího debutovala teprve před měsícem a suverénně zvítězila v Chuchle Areně Praha.
Čistý štít si udržela i v Karlových Varech. V sedle s Lucií Fialovou s přehledem utekla starším soupeřům a zvítězila o necelé 4 délky před šestiletou klisnou Bettsut a čtyřletou Mequinenzou.
 

Alvarez Moya vybojoval při Global Champions Berlíně postup do Prahy

Už poosmé závodili elitní parkuroví jezdci o body do seriálu Global Champions 2021. Poslední předolympijský mítink kategorie CSI s pěti hvězdami hostil během čtvrtého červencového víkendu Berlín.
 
V týmové soutěži Global Champions League nemohli chybět zástupci Pražských lvů. V prvním kole jednou chyboval Nizozemec Leopold van Asten na valachovi VDL Groep Elegant Here Z, zatímco jeho krajan a další člen družstva Jur Vrieling dojel s nulou. Čistý výkon předvedl s desetiletým belgickým hnědákem Fiumicinem Van de Kalevallei. S ním také nastoupil do druhé části soutěže, v které shodil jednu překážku. Jednu chybu zapsal v druhém kole také další zástupce Prague Lions Španěl Sergio Alvarez Moya. Ten se v německé metropoli představil se svou jedničkou holandským valachem Alamem. Celkový výsledek týmu činil dvanáct trestných bodů, což stačilo na šesté místo. Stejnou pozici drží družstvo i v průběžném ligovém hodnocení.
 
Jedinou chybu ve dvou kolech zapsali členové Paris Panthers. Dopustil se jí Ir Daragh Kenny, a to s klisnou Great-Tikila v druhé jízdě. První kolo na Vincim de Beaufor zajel čistě. Jeho týmový kolega Egypťan Nayel Nassar předvedl dva bezchybné výkony, když vystřídal koně Oaks Redwood a Coronada. Právě „panteři z Paříže“ se čtyřmi trestnými body vybojovali v Berlíně první místo. V celkovém pořadí jsou průběžně třetí. Ve vedení jsou Valkenswaard United před druhými Shanghai Swans.
 
Skvěle reprezentoval nejen družstvo Prague Lions Sergio Alvarez Moya. Zcela totiž ovládl rozeskakování Longines Global Champions Tour Grand Prix Berlína. V sedle Alama projel cílem rozhodujícího kurzu s nulou v čase 36,40 sekundy. Španělský reprezentant porazil o jedinou desetinu pomalejšího Němce Marcuse Ehninga v sedle desetiletého hřebce Stargolda. Třetí místo bral francouzský reprezentant Kevin Staut na koni Tolede de Mescam Harcour.
 
Foto: Tereza Šebková



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE