reklama 11D

Moya je osmým postupujícím do Super Grand Prix. Vyhrál LGCT v Berlíně

ikonka

Člen parkurového týmu Prague Lions v soutěžích GCL Sergio Alvarez Moya vyhrál Longines Global Champions Tour Grand Prix v Berlíně a stal se tak osmým postupujícím jezdcem do Super Grand Prix v Praze. Pražští lvi se tak již kvalifikovali dva!
24.07.2021 22:51  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 

Vůbec prvním kvalifikovaným jezdcem do Super Grand Prix při galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs byl Niels Bruynseels, který v týmových soutěžích GCL startuje pod hlavičkou Prague Lions. Do stejného celku patří i Sergio Alvarez Moya, jenž s třináctiletým Alamem vyhrál hlavní soutěž LGCT v Berlíně a stal se tak již osmým postupujícím. 

Španěl Moya jen o jednu desetinu sekundy porazil německého reprezentanta Marcuse Ehninga v sedle desetiletého hřebce Stargolda. „Jsem šťastný jako blázen a z výkonu koně jsem nadšený. Vítězství si opravdu zaslouží, pokaždé se moc snaží, takže jsem za něj opravdu rád. Marcus Ehning je vždy velmi nebezpečný, ale to jsou i ostatní účastníci,“ konstatoval vítěz. 

O nejvyšší příčky se v Grand Prix rozeskakovalo celkem sedm dvojic, ale jen třem z nich se podařilo zopakovat bezchybný výkon. Tím třetím byl Francouz Kevin Staut na čtrnáctileté klisně Tolede de Mescam Harcour. 

Dosud vedoucí jezdkyně žebříčku LGCT Edwina Tops-Aleander do berlínské Grand Prix nepostoupila z kvalifikace, a tak zůstala bez bodového přídělu. To jí v důsledku stálo pozici lídra, na níž jí nahradil Sergio Alvarez Moya. Momentálně má 158 bodů, což je o šest více, než má Tops-Alexander. 

Se 149 body je průběžně třetí Švéd Peder Fredricson, jenž tentokrát při Global Champions chyběl, stejně jako čtvrtý Ben Maher. Oba totiž čeká, stejně jako mnohé další pravidelné účastníky této série, účast na olympijských hrách v Tokiu. Tam se ostatně chystá i Edwina Tops-Aleander, jež tak v Berlíně neměla svého nejlepšího koně – klisnu Identity Vitseroel.

Sérii Global Champions nyní opět čeká téměř tři týdny pauza. Devátou z celkových šestnácti zastávek bude po olympijských hrách v Tokiu Londýn, v druhé polovině srpna se túra zavítá do Valkenswaardu a třetím mítinkem v osmém měsíci roku bude Hamburk. V září přijdou na řadu Řím, Mexiko City a New York, finále základní části se odehraje v Šanghaji a absolutním vrcholem se stane v druhé polovině listopadu již zmíněná galashow světového parkuru GC Prague Playoffs v libeňské O2 areně. 

Do pražské Super Grand Prix se dosud kvalifikovali: Niels Bruynseels, Olivier Robert, Peder Fredricson, Ben Maher, Scott Brash, Sameh El Dahan, Darragh Kenny a Sergio Alvarez Moya. Další podrobnosti najdete na webech www.gcglobalchampions.com a www.pragueplayoffs.com.

Foto: Longines Global Champions Tour
Zdroj: tisková zpráva Longines Global Champions Tour




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE