reklama 11B

Peder Fredricson podruhé vyhrál LGCT. Do Prahy poslal Johna Whitakera

ikonka

Stříbrný olympionik z Tokia Peder Fredricson předvedl skvělou formu i v Londýně, kde při Longines Global Champions Tour Grand Prix vybojoval vítězství v sedle valacha Catch Me Not S a ujal se pozice lídra po devíti kolech této parkurové série.
14.08.2021 23:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Do rozeskakování Longines Global Champions Tour Grand Prix v Londýně postoupilo celkem šest dvojic, které se utkaly nejen o vítězství, ale také další startovní pozici do Super Grand Prix, která se odehraje od 18. do 21. listopadu při GC Prague Playoffs v libeňské O2 areně.
 
Němec Christian Ahlmann s hřebcem Clintrexo Z a Belgičan Nicola Philippaerts s klisnou Katangou v.H Dingeshof chybovali dvakrát a skončili na čtvrté, resp. páté příčce. Další belgický reprezentant Gregory Wathelet v sedle hřebce Faut-Il Des 7 Vallons nadějně útočil na prvenství. Čas 36,16 byl sice nejrychlejší ze všech, ale jedna chyba znamenala až čtvrtý řádek ve výsledkové listině, neboť tři dvojice zopakovaly na zkráceném parkuru bezchybnou jízdu.
 
Třetím Belgičanem v rozeskakování byl Niels Bruynseels, jenž sedlal klisnu Ilusionatu van't Meulenhof. Cílem projel v čase 39,44 a skončil tak na bronzové pozici. Druhý se umístil Brit John Whitaker na valachovi Unick du Francport. Jemu časomíra ukázala hodnotu 37,93, což bylo o 14 setin více, než v případě švédského jezdce Pedera Fredricsona s valachem Catch Me Not S. Podruhé v letošní sezoně se tak stal vítězem Grand Prix v rámci LGCT. 
 
Jelikož má již místo na startovní listině Super Grand Prix v Praze jisté díky triumfu ze Saint Tropez, z deváté zlaté vstupenky do O2 areny se radoval druhý v pořadí John Whitaker. Dalšími kvalifikovanými jsou Niels Bruynseels, Olivier Robert, Ben Maher, Scott Brash, Sameh El Dahan, Darragh Kenny a Sergio Alvarez Moya. 
 

Psali jsme: Poutavá GCL v Londýně: Prague Lions jsou nakonec čtvrtí, vyhrály Swans

 
Peder Fredricson díky zisku 40 bodů poskočil v tabulce Longines Global Champions Tour po devíti kolech na první řádek. V součtu má 189 bodů, tedy o deset více, než druhá Edwina Tops-Alexander z Austrálie. Na třetí místo klesl dosavadní lídr Sergio Alvarez Moaya reprezentující Španělsko. Ten si v Londýně připsal 17 bodů a v průběžném pořadí ztrácí na Topsovou čtyři body. Rovných 150 bodů mají čtvrtý Brit Ben Maher, jenž před pár dny vyhrál soutěž jednotlivců při olympijských hrách v Tokiu, a pátý Olivier Robert z Francie. 
 
Série Global Champions se hned v nadcházejícím týdnu přesune do nizozemského Valkenswaardu. Na konci srpna naváže další mítink v Hamburku a v září tuto parkurovou túru čeká kromě dvou zastávek v Římě i kvalifikační kolo v New Yorku. Finále základní části se odehraje v Šanghaji a absolutním vrcholem se stane v druhé polovině listopadu již zmíněná galashow světového parkuru GC Prague Playoffs. Další podrobnosti najdete na webech www.gcglobalchampions.com a www.pragueplayoffs.com.
 
Foto: Longines Global Champions Tour
Zdroj: tisková zpráva Longines Global Champions Tour



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE