reklama 11A

Global Champions bude dva týdny v Římě. Proběhne nově v Circus Maximus

ikonka

Cirkus Maximus v Římě bude hostit koně poprvé po více než 2.000 letech. Na toto antické sportoviště v italské metropoli totiž zavítá v září hned na dva týdny prestižní parkurová série Longines Global Champions Tour a Global Champoions League.
10.08.2021 13:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
 
Pořadatelé Global Champions Tour v úterý 10. srpna oznámili, že letošní zastávka této série v Římě proběhne na antickém sportovišti Circus Maximus. Tento nádherný starověký stadion, který kdysi používali císaři pro jezdecké a vozatajské závody, je zapsán v seznamu světového dědictví UNESCO. 
 
Parkurové soutěže bude hostit během dvou týdnů, nejprve od 10. do 12. září a poté od 16. do 18. září. Druhý termín nahradí původně plánovanou zastávku v Mexico City. Vstup bude pro veřejnost zdarma. „Velmi si vážíme podpory zástupců Říma, kteří nám umožnili představit Global Champions na tomto neuvěřitelném místě v srdci starověkého Říma,“ uvedl prezident LGCT Jan Tops.
 

Psali jsme: Vstupenky na odloženou GC Prague Playoffs zůstávají v platnosti

 

Cirkus Maximus se nachází mezi slavnými pahorky Palatinem a Aventinem. Se svými rozměry 621 x 118 metrů byl největším antickým cirkem a dokázal pojmout přes 150.000 diváků. V současné době se na tomto místě nachází veřejný park. Závodů LGCT v Římě se bud účastnit více jak 200 koní v soutěžích kategorie CSI2* a CSI5*. 
 
Zdroj: tisková informace Global Champions
Foto: tisková informace Global Champions



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE