reklama 11B

Předolympijská Global Champions v Berlíně. Dorazí i Tops-Alexander

ikonka

V Berlíně se od 22. do 25. července koná již osmý mítink prestižní parkurové série Global Champions, kam dorazí i vedoucí jezdkyně žebříčku LGCT Edwina Tops-Alexander, která bude reprezentovat Austrálii za několik dní na olympijských hrách.
22.07.2021 10:52  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B


Dosavadním lídrem žebříčku Longines Global Champions Tour je Australanka Edwina Tops-Alexander, která v Berlíně bude chtít jistě navýšit tříbodový náskok na druhého Pedera Fredricsona ze Švédska.

Hlavní město Německa přivítá hned šest jezdců z první desítky v tabulce LGCT. Kromě zmíněné vedoucí jezdkyně to budou pátý Sergio Alvarez Moya, šestý Olivier Robert, sedmý Pieter Devos, osmý Max Kühner a devátý Bart Bles. V nádherné aréně Sommergarten se představí také řada německých šampionů, včetně Ludger Beerbauma, Christiana Ahlmanna, Christian Kukuka, Marcuse Ehninga či Laury Klaphake. 

Ze zahraničních hvězd nelze opomenout Alberta Zorziho, Nicolu Philippaertse, Oliviera Philippaertse, Rogera-Yvese Bosta či Darragha Kennyho, jenž zvítězil v předešlém kole konaném v Monaku. Mezi další zvučná jména patří Nayel Nassar, Pieter Devos, Denis Lynch, Jérôme Guéry a Eric van vd Vleuten. Pro některé jmenované je Berlín posledním startem před olympijskými hrami v Tokiu. 

V soutěži Global Champions League budou reprezentovat tým Prague Lions již zmíněný Sergio Alvarez Moya společně s Jure Vrielingem a Leopoldem van Astenem. Berlín je součástí série Global Champions od roku 2017 a mnozí si jistě pamatují, že v tomto roce za tehdejší tým Berlin Lions startovali mj. Anna Kellnerová a Aleš Opatrný. Na Pražské lvy se přejmenoval až o rok později, kdy se konal v libeňské O2 areně první ročník galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs. Letos v listopadu tam zavítá již potřetí a nadcházející víkend se rozhodne o osmém účastníkovi Super Grand Prix, jež bude jedním z vrcholů pražského mítinku. 

První část Global Champions League v Berlíně se pojede v pátek od 17:15 hodin, druhá pak v sobotu od 12:30. V 16:15 na ni naváže Longines Global Champions Tour Grand Prix Berlína, v níž se pětatřicet kvalifikovaných jezdců pokusí získat zlatou jízdenku do pražské Super Grand Prix. Podrobnosti o programu jsou na webu www.gcglobalchampions.com, kde je též možné sledovat on-line přenos.


Foto: Stefano Grasso / LGCT
Zdroj: tiskový servis LGCT

 




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE