reklama 11C

Krize ve SCHČT opět v plné síle

Kdo pevně věřil či doufal, že pátek 6. 10. 2017 bude dnem, kdy se konečně zažehná krize ve Svazu chovatelů ČT, tak musí prožívat opět těžké rozčarování. Tzv. „Jihlavské předsednictvo“ vydalo prohlášení o zrušení oblastních schůzí a konference SCHČT.
29.09.2017 22:36  |  Rubrika: Chov  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Kromě zmiňovaného prohlášení byl členům SCHČT zaslán dopis místopředsedy SCHČT Karla Růžičky o zrušení svolané oblastní členské schůze a konference Svazu chovatelů českého teplokrevníka, které byly svolány na pátek 6. 10. do Dělnického domu v Jihlavě. V odůvodnění se píše, že konání schůzí brání zejména nedodržení termínu pro svolání členských schůzí (nedoručení pozvánek provozovatelem poštovních služeb řádně a včas všem oprávněným členům spolku). Dále byly vzneseny námitky proti konání schůzí z důvodu nepřítomnosti některých členů předsednictva na jednání na Ministerstvu zemědělství dne 2. 8. 2017, kdy těmto nepřítomným členům mohl být takto odňato hlasovací právo ve vztahu ke svolání uvedených schůzí. 
 
V prohlášení tzv. Jihlavského předsednictva se uvádí, že se 18. 9. kolektivně usneslo na jednání předsednictva odsouhlasit zrušení svolávaných oblastních schůzí a konference SCHČT na 6. 10. do Jihlavy, a to na základě důvodů uvedených v oznámení o zrušení svolávaných schůzí. Dále v prohlášení sděluje další okolnosti, které jej k takovému kroku vedly. 
 
Nutno podotknout, že zmíněný dopis, ani prohlášení nejsou publikované na stránkách www.schct.cz. Na uvedené dokumenty upozornila a zveřejnila je redakce časopisu Jezdectví na www.jezdectvi.cz.  
 
Tzv. Humpolecké předsednictvo na výše uvedené informace reagovalo na stránkách www.ctsvaz.cz, a to tak, že svévolné zrušení konference Karlem Růžičkou je neplatné – viz níže...
 
Členové předsednictva SCHČT zapsaní ve spolkovém rejstříku (ing. Kreidlová, ing. Malý, ing. Zich, Z. Hrnčíř a J. Chýle) oznamují všem chovatelům, že informace o zrušení oblastních schůzí a celostátní konference v Jihlavě dne 6. 10. 2017, svévolně rozeslaná Karlem Růžičkou doporučeným dopisem na náklady svazu všem chovatelům, je nepravdivá. 
 
Oblastní členské schůze a konference, které byly svolány pod záštitou MZe, proběhnou dle původního plánu v Dělnickém domě v Jihlavě dne 6. 10. 2017. Hlavním důvodem svolání bylo zvolení nových orgánů svazu, uznávaných všemi chovateli, aby se ukončila nepřehledná situace v SCHČT, způsobená svévolným a protiprávním jednáním bývalého předsednictva, a ministerstvo mohlo svazu vyplatit dotace pro rok 2017. Důvody ke zrušení výše uvedených schůzí, uváděné v průvodním dopise K. Růžičky, jsou nepravdivé – schůzka na MZe dne 2. 8. 2017 proběhla za účasti 5 z 8 zapsaných členů předsednictva (přítomni: Růžička, Lysák, Kreidlová, Malý, Chýle) a tudíž bylo předsednictvo usnášeníschopné. S usnesením ze schůzky na MZe navíc vyslovili souhlas všichni přítomní členové předsednictva při zasedání v Humpolci dne 15. 8. 2017. Na pozdní obdržení pozvánky na konferenci (zajištěním jejich rozeslání byl pověřen místopředseda K. Růžička) také nebyla podána žádná oficiální stížnost.
 
V úvodu dopisu Karla Růžičky je navíc zmíněné zasedání předsednictva dne 18. 9. 2017, které rozhodlo o zrušení plánovaných členských schůzí a konference, přestože zcela jistě nebylo řádně svoláno, protože o něm minimálně 5 zapsaných členů předsednictva nevědělo. Z tohoto „zasedání předsednictva“ také nebyl zveřejněn žádný zápis.
 
Zapsaní členové předsednictva tedy berou zrušení schůzí plánovaných na 6. 10. 2017 do Jihlavy pouze jako svévolnou akci zapsaného místopředsedy svazu Karla Růžičky, a zdůrazňují, že všechny schůze plánované na 6. 10. 2017 v Jihlavě se konají!
 
Redakce Jezdci.cz bude samozřejmě dění kolem SCHČT nadále bedlivě monitorovat a pokusí se poskytnout čerstvé informace i z průběhu oblastních schůzí a konference SCHČT v Jihlavě dne 6. 10. 2017, které dle všeho i přes snahu o jednostranné zrušení proběhnou.
 



reklama 13D

Související informace

Oblastní schůze a Konference SCHČT 2017 se blíží
Prohlášení místopředsedy SCHČT k novým událostem
Krizová situace ve SCHČT má možné řešení díky MZe
SCHČT vyhlašuje fotosoutěž na hříběcí téma
Květnová konference SCHČT zvolila předsedu
V Humpolci se koná další konference SCHČT
Proběhly předvolební územní členské schůze SCHČT
Prohlášení k zrušení územních schůzí SCHČT
V kauze SCHČT padlo další rozhodnutí soudu
Informace červnového předsednictva SCHČT k soudům
Vyšly informace o soudu v kauze SCHČT
Soud v případu SCHČT rozhodl o návrhu změn do SR
Zápisy z oblastních schůzí SCHČT jsou kompletní
Proběhly únorové oblastní schůze SCHČT 2017
Zamítnutí zápisu prosincového předsednictva SCHČT
SCHČT zveřejnil informace k připouštěcí sezoně
Situace v SCHČT má vliv na tok peněz z MZe
Oblastní schůze SCHČT jsou v plném proudu
Oblastní schůze SCHČT s návrhem nových stanov
Na webu SCHČT zveřejněny akce na sezonu 2017
Veřejná korespondence o aktuálním dění ve SCHČT
Web červnového předsednictva SCHČT opět v provozu
Vznikají nové domény i bankovní účty za SCHČT
O situaci ve SCHČT jednal i Výkonný výbor ČJF
Stránky SVAZCT přesměrovány na obsah webu SCHČT
Katalog hřebců SCHČT 2017 ke stažení na internetu
Situace v SCHČT se každým dnem více vyostřuje
Nové prohlášení prosincového předsednictva SCHČT
Kancelář SCHČT přechodně přesunuta do Prahy
Krádež versus stěhování v kanceláři SCHČT
Staronové předsednictvo SCHČT schválilo sazebník
Uzávěrka katalogu hřebců SCHČT 2017 se blíží
SCHČT vyzývá zájemce o pořádání akcí 2017
Katalog hřebců SCHČT pro sezonu 2017
Reakce na zprávu z prosincové členské schůze SCHČT
Tisková zpráva k členské schůzi spolku SCHČT
Spor o platnost schůze všech orgánů spolku SCHČT
Blíží se společná schůze SCHČT v Jihlavě
Kudy povede cesta z krizového stavu ve SCHČT?
Před jihlavskou schůzí SCHČT opět přicházejí emoce
SCHČT chystá dva semináře o šlechtění koní
Předvýběr hřebců SCHČT 2016 ve fotogalerii
Carlos vítězem předvýběru hřebců SCHČT 2016
Kauza SCHČT: reakce na dopis pověřenému členovi
Finanční podpora MZe ČR pro SCHČT na rok 2017
Kdo je aktuálně oprávněn zastupovat spolek SCHČT?
NEPŘEHLÉDNĚTE