reklama 11B

Čtyři nové případy EHV-1 u koní v Dánsku. Závodili ve Valencii

ikonka

Mezinárodní jezdecká federace opět doplnila do časové osy další aktuální informace související s nákazou EHV-1. Kromě čtyř nových případů v Dánsku zjistila, že případ nákazy koně v Gorla Minore nesouvisí s ohniskem nákazy ve Valencii.
20.03.2021 16:50  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12A
 
FEI byla informována o čtyřech nových pozitivních případech EHV-1 u koní v Dánsku, kteří se vrátili do svých domovských stájí z Valencie. U dvou z nich se projevily neurologické příznaky, všichni jsou v úplné izolaci.
 
Pozitivně testován na EHV-1 byl i kůň, jenž se vrátil do Skotska z portugalské Vilamoury. Jak on, tak nikdo z koní ve stejné stáji, kteří cestovali zpět z Portugalska, nevykazují žádné klinické příznaky a byli od svého návratu izolováni.
 
Mezinárodní jezdecká federace taktéž informovala, že kmen viru u koně, který byl pozitivně testován po účasti na závodech v italském Gorla Minore, nesouvisí s vypuknutím nákazy ve Valencii.
 
Naopak negativní test na EHV-1 měl kůň s horečkou ve Wellingtonu na Floridě v USA. Informaci potvrdil veterinárnímu oddělení FEI tamní veterinární delegát. 
 
Zdroj: FEI
Ilustrační foto: CES Valencia



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE