reklama 11A

Zimní pohár udělá v Královicích tečku v kalendáři ČJF za sezonou 2021

ikonka

Poslední listopadový víkend se uzavře jezdecká sezona 2021 v České republice. Na 27. a 28. listopadu připadá v kalendáři ČJF posledních pár položek a jednou z nich je skokový Zimní jezdecký pohár v Královicích. V sobotu tam proběhne přes 200 startů.
23.11.2021 10:38  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
 
Celkem sedm parkurových soutěží bylo vypsáno na sobotu 27. listopadu v Královicích u Slaného, kde se uskuteční Zimní jezdecký pohár. Zájem o start v rámci této série závodů je tradičně velký, a i v tomto pozdním termínu diváci uvidí přes 200 startů. 
 
Úvodní část programu je opět vyhrazena pro děti na pony. Jak v soutěži ZLPA s výškou překážek do 70 centimetrů, tak v LPA**, která má skoky o 10 centimetrů vyšší, odstartují zhruba dvě desítky dvojic. Ve většině dalších klání je nahlášeno 30 až 50 účastníků. Uzávěrka přihlášek je však až ve středu 25. listopadu hodinu před půlnocí, a tak se jejich počet může ještě zvýšit. 
 
Hlavní soutěž na úrovni stupně S*, kdy výška dosahuje 125 centimetrů, by mělo absolvovat předběžně 15 až 20 dvojic. Mezi nimi nechybí např. úspěšní jezdci z předešlého kola na začátku listopadu – Kateřina Zigová, Lukáš Sojka či Kateřina Mestenhauserová. Své koně přihlásili např. i Klára Hlaváčková, Darina Hochmanová, Viktor Skutecký, Daniel Pospěch, Jaroslav Šíma a další.
 
Pořadatelé z SK Artego přichystali také doprovodný program, který bude lákat na opětovný ostrý start Zimního jezdeckého poháru v modelu, na jaký byli všichni zvyklí do roku 2020. V nové halové sezoně 2022, jež by měla odstartovat na konci ledna, se opět mezi sebou budou střídat vozatajské a skokové závody, a právě spřežení seriál tradičně otvírají. 
 
„Do Královic jsme pozvali na malou exhibiční soutěž Milana Domese a Petra Vlašice, kteří tímto všechny pozvou na první kolo Zimního jezdeckého poháru 2022, které se uskuteční 29. ledna v Hradištku u Sadské. V něm se již bude soutěžit nejen o umístění v dílčích soutěžích, ale také o body do žebříčku,“ uvedl hlavní organizátor seriálu Aleš Suchánek. Informace o všech termínech a další informace jsou dostupné na stránkách seriálu www.jezdeckypohar.cz.
 
Ilustrační foto: Josef Malinovský



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE