reklama 11B

Suchánek: Zimní jezdecký pohár ve skocích jsme připraveni odjet celý

ikonka

Zimní jezdecký pohár 2021 v parkurovém skákání by měl nabídnout před finále čtyři kvalifikační závody. „Jsme připraveni svůj plán dodržet i v případě, že by muselo dojít k termínovým úpravám s ohledem na vládní omezení,“ říká Aleš Suchánek.
23.12.2020 09:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Parkurová část Zimního jezdeckého poháru 2021 tradičně odstartuje týden po úvodním vozatajském kole, což tentokrát vychází na 6. února. Měly by proběhnout čtyři kvalifikace a následně finále. Závěrečné klání budou poprvé hostit Slatiňany. 
 
Hned tři ze čtyř kvalifikací jsou naplánované do Královic u Slaného. Jejich pořadatelem je SK Artego v čele s Alešem Suchánkem. Ten všechny parkurové jezdce a příznivce skokových soutěží ubezpečuje, že pokud to bude jen trochu možné, všechna kola proběhnou podle plánu, a to i v případě, že to bude tzv. za zavřenými dveřmi, tedy bez osobní přítomnosti diváků.
 
„Samozřejmě tak jako každý, i my sledujeme bedlivě vývoj pandemie koronaviru Covid-19. Aktuálně si však nechceme připouštět variantu, že bychom museli omezovat počty závodů Zimního jezdeckého poháru. Pokud by přesto vládní opatření bránila v konání některých mítinků, jsme připraveni je zrealizovat v náhradních termínech. Rušení by bylo na programu dne až v tom nejkrajnějším případě,“ říká Aleš Suchánek.
 
Co se týče rozpisu soutěží, tak by nemělo dojít k výraznějším změnám oproti roku 2020, kdy se konal sedmý ročník tohoto zimního seriálu, jenž je často označován jako Jump and Drive Winter Tour, díky propojení parkurových a vozatajských závodů. 
 
„Parkurové mítinky nabídnou vedle tří seriálových túr pět rámcových soutěží – dvě pro děti na pony a tři pro jezdce na velkých koních. „Pony túra je vypsaná na úrovni LP, což znamená, že jí budou předcházet pony soutěže do 60 a 70 centimetrů. Před malou túrou velkých koní na stupni L* s překážkami do 115 centimetrů budou probíhat soutěže od stupně ZM, přes Z až po stupňovanou obtížnost do 110 centimetrů,“ přibližuje Suchánek. 
 
Velká túra na stupni S* tradičně vyvrcholí finálovým parkurem pro deset nejlepších dvojic ze základní části. „Parkuroví příznivci se nemusejí bát, že by byli o něco ochuzeni, neboť počítáme s on-line přenosy na internetové televizi EquiTV.cz, které budou následně doplněny ještě záznamy a souhrnnými reportážemi. Nabídneme jako obvykle i řadu video rozhovorů s přímými účastníky,“ dodává. 
 
Kromě skokových závodů v Královicích, jež by se měly konat 6. února, 20. února a 6. března, proběhne jedno parkurové kolo v Tlumačově, a to 27. února. Finále seriálu je naplánované na 14. března do Slatiňan, kde bude začátkem roku 2021 otevřena zrekonstruovaná jezdecká hala a zcela nové venkovní kolbiště, které během Zimního jezdeckého poháru bude sloužit jako prostorné opracoviště. Podrobnosti najdete na internetových stránkách www.jezdeckypohar.cz.
 
 

Plánujete startovat při Zimním jezdeckém poháru 2021?

celkem hlasů: 30

Hlasování skončilo.

ano 22 / 73.33%
ještě nevím 2 / 6.67%
ne, halovou sezonu vynecháváme 4 / 13.33%
ne, jezdíme do hal v zahraničí 2 / 6.67%



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE