reklama 11D

Rozpis na Zimní pohár chystáme. Uvidíme, co bude v lednu, říká Jandl

ikonka

Osmý ročník Zimního jezdeckého poháru by měly odstartovat vozatajské závody 30. ledna. Situace kolem Covidu-19 je však stále velmi nejistá. „Aktuálně si nejsme jistí, zda by závody mohly proběhnout bez diváků,“ říká pořadatel Jaroslav Jandl.
14.12.2020 14:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Vozatajské závody v Hradištku u Sadské již tradičně zahajují nejen Zimní jezdecký pohár, ale také celou jezdeckou sezonu. Nejinak by tomu mělo být v roce 2021, kdy je úvodní mítink domácího halového seriálu naplánován na sobotu 30. ledna.
 
Závody spřežení jsou však na rozdíl od těch skokových podstatně více závislé na divácké účasti. „Bez diváků by to pro nás znamenalo obrovský prodělek. Jen na vstupném to může být kolem dvaceti tisíc a další desetitisíce jsou na občerstvení. Ze startovného závody ufinancovat nelze, to nepokryje ani režii na rozhodčí a pronájem haly,“ říká Jaroslav Jandl, který je jedním z průkopníků halových vozatajských závodů v České republice.
 

PSALI JSME: Nová chlouba Slatiňan. Hala a kolbiště pro spřežení, skoky i jiné akce

 
„Aktuálně chystáme rozpis, do konce týdne bychom jej chtěli odeslat ke schválení na oblast. Jaká bude situace v lednu si však netroufá nyní nikdo odhadovat. Sami si to teď bez účasti veřejnosti neumíme představit. Možná, kdyby se našel ještě nějaký nový partner, který by nám pomohl pokrýt ztráty, tak by to připadalo v úvahu závody uspořádat za zavřenými dveřmi. Otázkou také je, jak by to vnímali i samotní účastníci,“ dodává Jaroslav Jandl.
 
Zimní jezdecký pohár 2021 má naplánovaných celkem devět mítinků. Vozatajská kola mají proběhnout kromě Hradištka také ve Slatiňanech a v Tlumačově. Parkurové závody jsou plánovány do Královic, Tlumačova a Slatiňan, kde celý seriál ve dnech 13. a 14. března vyvrcholí. – Pokud to ovšem dovolí vládní opatření. 
 
Kompletní termínovou listinu, pravidla seriálu a další informace najdete na internetových stránkách www.jezdeckypohar.cz.
 
 

Měl by se Zimní jezdecký pohár konat, i když by v hale nesměli být diváci?

celkem hlasů: 33

Hlasování skončilo.

ANO 24 / 72.73%
NE 9 / 27.27%
JE MI TO JEDNO 0 / 0%



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE