reklama 11A

Zimní pohár ČJF uzavřen po třech kolech. Ceny půjdou na účet a kurýrem

ikonka

Sedmý ročník Zimního jezdeckého poháru České jezdecké federace 2020 byl předčasně vyhodnocen po třech kolech. Dohodli se na tom zástupci ČJF a JK Jezdci.cz. Oficiální předání cen nakonec neproběhne, ceny půjdou na bankovní účet a kurýrem.
13.03.2020 11:27  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
Dočasný zákaz pořádání akcí s účastí více jak třiceti osob z důvodu vyhlášení nouzového stavu kvůli šíření koronaviru Covid-19 znamená předčasné ukončení seriálu parkurových a vozatajských závodů Zimní jezdecký pohár ČJF. Původně měla proběhnout v sobotu 14. a v neděli 15. března poslední kvalifikační kola v Tlumačově a následně při Jezdeckém festivalu v Královicích u Slaného od pátku 20. do neděle 22. března finále. 
 
Do finálového klání měli postoupit v jednotlivých kategoriích všichni bodující jezdci, přičemž celkové hodnocení měly určit dva nejlépe bodované výsledky z kvalifikací v kombinaci s výsledkem z posledního závodu. Do něj mohlo nastoupit v součtu přes 40 účastníků spřežení a 60 skokových jezdců, byť některá jména kvalifikovaných se opakují ve více kategoriích.
 
Finále seriálu není bohužel možné přeložit na pozdější termín, a to především z důvodu, že halová sezona končí. Zástupci pořadatelů z Jezdeckého klubu Jezdci.cz a České jezdecké federace, která nad Zimním pohárem převzala již poněkolikáté záštitu, se proto rozhodli celkové pořadí vyhodnotit po třech kolech, a to s přihlédnutím na původní pravidlo započítání dvou nejlépe bodovaných výsledků. 
 
Česká jezdecká federace vyplatí vypsané finanční výhry pro nejúspěšnější účastníky seriálu v plné výši. Vítězové jednotlivých kategorií obdrží 5.000 Kč, druzí umístění 3.000 Kč a třetí 2.000 Kč. V případě dětí na pony se bude jednat o výhry v podobě věcných cen ve stejné hodnotě. 
 
Vítězkou pony kategorie ve skocích se stává Nicol Čížková, jež vybojovala i po vyškrtnutí bodů z únorového mítinku v Královicích 19 z 20 možných bodů. S šestnácti body je druhá Eliška Perlíková a s 10 body jsou ex-aeqo na bronzovém stupínku Kateřina Bubáková a Albert Písařík. Jedná se zároveň o jediné dělené umístění mezi parkurovými jezdci. 
 
Small Tour v parkurovém skákání ovládl díky dvěma výhrám Miloslav Vítek s 20 body. O dva body méně má na druhém místě Martin Brát a se 14 body je třetí Tereza Mücková. Big Tour vyhrála Denisa Vegrichtová, která má 19 bodů. Tereza Mücková je tentokrát druhá díky zisku 16 bodů a Jiří Hochman má o bod méně, což mu zajistilo pomyslný bronz.
 
Jednoznačným vítězem jednospřeží se stává Milan Domes s maximálním počtem 20 bodů. Dominik Brumovský nasbíral 15 bodů a díky 13 bodům si zajistil pozici mezi elitní trojkou Ota Bareš. Milan Domes se stává dvojnásobným vítězem, neboť s 19 body je na vrcholu žebříčku dvojspřeží. Jediný bod na něj ztrácí Zdeněk Jirásek a třetí je Petr Vlašic s 16 body. 
 
A právě Petr Vlašic je také jedním z nejlepších účastníků královské kategorie čtyřspřeží. O prvenství se s 19 body dělí s Jiřím Nesvačilem seniorem. Dotace za dvě pozice se tak bude dělit rovným dílem, neboť nelze uplatnit pravidlo, že v případě rovnosti součtu bodů na medailových místech rozhodne o konečném pořadí v seriálu lepší umístění ve finále. Třetím umístěným je pro změnu Milan Domes, jenž si zapsal 14 bodů. 
 
Oficiální vyhlášení výsledků a udílení cen organizátoři chtěli zrealizovat v pátek 20. března v Královicích u Slaného, kde se právě v uvedený termín měl konat Jezdecký festival. Symbolicky tak celá série mohla být uzavřena v plánovaném termínu i na plánovaném místě. Od tohoto náhradního záměru se však ustoupilo po vyhlášení nouzového stavu, kdy se nesmí sejít více jak třicet osob. „Při současné situaci nechceme oceněné zbytečně vystavovat kontaktu s více osobami, pokud to není nutné. Finanční výhry převedeme na bankovní účet vítězů a dalších umístěných, věcné ceny pak pošleme prostřednictvím kurýrní služby. Všechny budeme postupně kontaktovat s prosbou o potřebné údaje. Dopředu však prosíme o shovívavost i trpělivost, neboť pro nás jako pořadatele finále seriálu zrušeného jen několik málo dnů před termínem akce je aktuální situace nejen administrativně velmi náročná,“ uvedl Josef Malinovský z Jezdeckého klubu Jezdci.cz.
 
Kompletní pořadí Zimního jezdeckého poháru České jezdecké federace najdete na stránkách www.jezdeckypohar.cz.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE