reklama 11C

Bude letos ještě Zimní jezdecký pohár? Březen zůstává stále ve hře

ikonka

Zimní jezdecký pohár 2021 se v únoru nerozeběhne. Konat se nemohou jak skokové závody plánované na 20. února do Královic, tak ani ty následující 27. února v Tlumačově, na které měly navázat o den později vozatajské soutěže. Březen je stále ve hře.
17.02.2021 09:41  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Pokud by se mohla uskutečnit kvalifikační kola 6. března a 20. března v Královicích, tak stále připadá v úvahu varianta dokončení seriálu 28. března finálovými soutěžemi Zimního jezdeckého poháru v nově zrekonstruované hale ve Slatiňanech. 
 
„Jakmile by závody 6. března neproběhly, tak se již z hlediska vypsaných pravidel nedá hovořit o seriálu závodů. Do celkového pořadí se totiž mají započítávat body ze dvou kvalifikací a z finále,“ uvedl Josef Malinovský z Jezdeckého klubu Jezdci.cz, který je vyhlašovatelem seriálu. 
 
Ještě hůře jsou na tom vozatajové, jelikož ti v tuto chvíli již mohou pouze doufat v to, že se uskuteční alespoň jeden závod 27. března ve Slatiňanech. 
 
„Moc nás tato situace mrzí, zejména s ohledem na skutečnost, že v okolních státech se mnohé jezdecké závody konají, byť s přísnými hygienickými pravidly. Jsme však přesvědčeni, že bychom podobná kritéria dokázali také dodržet. Aktuálně však vládní opatření vůbec nepřipouští konání amatérských sportovních soutěží,“ dodal Josef Malinovský.
 
Ilustrační foto archiv Jezdci.cz



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE