reklama 11D

Již přes 60 skokových jezdců může startovat ve finále Zimního poháru

ikonka

Po třetím skokovém kole Zimního poháru České jezdecké federace, které proběhlo během slunečné neděle 8. března v Královicích u Slaného, je do finále kvalifikováno celkem 61 jezdců. Třináct z nich si do žebříčků zapsalo body vůbec poprvé.
10.03.2020 09:30  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Třetí skokové kolo Zimního jezdeckého poháru ČJF se těšilo velkému zájmu ze strany účastníků, a tak se v neděli 9. března skákalo až do večerních hodin. Jednotlivé žebříčky zaznamenaly další nová jména těch, co bodovali poprvé, a celkově je již do finále kvalifikováno ve třech seriálových túrách 61 jezdců.
 
V kategorii poníků si díky druhému místu upevnila vedoucí pozici Nicol Čížková, jež se v první desítce umístila ve všech dosavadních kolech. Pravidla Zimního jezdeckého poháru však umožňují započítat body maximálně ze dvou kvalifikací, Nicol se tedy škrtá výsledek z předchozího královického kola, v němž obdržela nejméně bodů. Třetí příčku obsadila, stejně jako o dva týdny dříve, Eliška Perlíková a v součtu má tak 16 bodů. Ty jí posunuly na druhý řádek tabulky. Po vítězství ve třetím kole je aktuálně třetí Albert Písařík společně s Kateřinou Bubákovou. Oba dva mají deset bodů za jedno první místo. 
 
V žebříčku Malé rundy bodoval třikrát zatím pouze vedoucí Miloslav Vítek, a tak se mu do celkového výsledku nezapočítávají body z úvodního zduchovického kola. Dvě královická vítězství mu však zajistila jasnou pozici lídra, s níž bude vstupovat do finále bez ohledu na výsledky z Tlumačova. Jeho skóre by již mohla vyrovnat pouze Tereza Mücková, která je aktuálně třetí. Musela by však v poslední kvalifikaci vyhrát, přihlášena tam ovšem není. Druhý ve Small Tour je po třech kolech Martin Brát, tomu se podařilo získat druhé místo v každém ze dvou královických kol.
 
Ve Velké rundě se doposud nepodařilo nikomu bodovat třikrát, a tak se zatím žádné body neškrtaly. Vedoucí pozice se ujala opět Denisa Vegrichtová, vítězka ze Zduchovic a stříbrná z třetího kola v Královicích. Druhá je Tereza Mücková, jíž se dařilo v prvním a druhém kole. Třetí příčka patří Jiřímu Hochmanovi. Ten pro změnu výrazně bodoval v druhém a třetím kole. Následují tři jezdci s deseti body – Miloslav Vítek je má za únorové prvenství v Královicích, Daniel Pospěch za triumf o dva týdny později a Miloslav Vítek má po pěti bodech z obou těchto klání. 
 
Do kategorie pony je po třech kolech kvalifikováno do finále celkem 21 jezdců, přičemž nováčky v žebříčku jsou po předposledním kvalifikačním závodu Albert Písařík, Anna Dudová, Nicole Jessica Stříšková, Ingrid Vanessa Pecina a Tereza Abíková. V Malé rundě postupuje do finále rovněž 21 jezdců, nově bodovali Daniel Pospěch, Jiří Mayer, Miloslav Příhoda a Žaneta Pokorná. Žebříček Velké rundy čítá 19 jezdců, z toho ve třetím kole poprvé bodovali opět Daniel Pospěch, Romana Vochozková, Kateřina Hanušová a Gabriela Slavíková.
 
Do Zimního jezdeckého poháru ČJF bodují vždy jezdci a vozatajové na prvním až desátém místě. Každý, kdo si připíše alespoň jeden bod, automaticky postupuje do finále seriálu, v němž může startovat s více koňmi, a to i s těmi, s nimiž nebodoval. 
 
Zimní jezdecký pohár České jezdecké federace pokračuje v sobotu 14. března skokovými soutěžemi v Tlumačově a hned den poté na stejném místě soutěžemi spřežení. Po čtyřech kvalifikacích v každé z disciplín seriál vyvrcholí od 20. do 22. března Jezdeckým festivalem v Královicích u Slaného. 
 
Podrobnosti najdete na adresách www.jezdeckypohar.cz, kde jsou i kompletní tabulky bodujících účastníků, příp. na www.jezdeckyfestival.cz.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE