reklama 11B

Zimní jezdecký pohár 2021 začne později. Nejdříve však od 13. února

ikonka

S ohledem na aktuální vývoj epidemické situace Zimní jezdecký pohár nezačne 30. ledna, ani 6. února. Pořadatelé jednotlivých mítinků nyní intenzivně řeší možnosti úpravy termínové listiny tak, aby proběhla všechna plánovaná kola.
08.01.2021 09:00  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

 
V sobotu 30. ledna se mělo uskutečnit první kolo Zimního jezdeckého poháru 2021 v Hradištku u Sadské. Tradičně tento seriál otvírají vozatajské soutěže. 
 
Vzhledem k vývoji pandemie koronaviru Covid-19 je však v tuto chvíli jasné, že tento termín není reálný a nejinak tomu je i v případě prvního parkurového klání, které mělo proběhnout 6. února v Královicích u Slaného. 
 
„V tuto chvíli komunikujeme se jednotlivými pořadateli o možnosti úpravy termínové listiny. Nejreálnější možností je posunutí celého seriálu o dva týdny, což by znamenalo, že finále ve Slatiňanech by probíhalo ve dnech 27. a 28. března,“ říká Josef Malinovský z Jezdeckého klubu Jezdci.cz. 
 
Vozatajské závody připravované na 30. ledna by se teoreticky mohly konat 13. března, pokud se však najde vhodná alternativa pro posun dvoudenních skokových závodů vypsaných v Hradištku na stejný víkend. Skokové závody v Královicích plánované na 6. února již byly přesunuty na 20. březen. 
 
„Chtěli bychom zároveň zachovat maximum původně vypsaných termínů. Pokud se vše bude vyvíjet dobře, tak by připadal v úvahu start Zimního jezdeckého poháru v sobotu 13. února ve Slatiňanech. Skokané by pak poprvé odstartovali 20. února v Královicích,“ dodal Josef Malinovský. Vše se však bude vyvíjet dle aktuální epidemické situace. Amatérské sportovní soutěže totiž mohu nyní probíhat bez diváků až při 3. stupni protiepidemického systému – tzv. PES.
 
Veškeré aktuality k Zimnímu jezdeckému poháru najdete na adrese www.jezdeckypohar.cz.



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE