reklama 11B

Zima bez Světového poháru spřežení. Lipsko zůstává s otazníkem

ikonka

Ve středu 11. listopadu měl začínat první z halových mítinků, který kromě Světového poháru ve skocích a v drezuře zahrnoval i vozatajskou část. A právě u této disciplíny je již definitivně jasné, že žádný Světový pohár vyhodnocen tentokrát nebude.
11.11.2020 14:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Světový pohár spřežení 2020 / 2021 měl začínat právě ve Stuttgartu v termínu od 11. do 15. listopadu. Na konci jedenáctého měsíce se měl přesunout do Budapešti, ale i tento mítink byl nakonec kvůli opatřením kolem koronaviru zrušen. 
 
Jelikož již předtím bylo oznámeno, že neproběhnou ani další kola ve Stockholmu, v Ženevě, v Londýně, v Mechelenu a v Bordeaux, kde se mělo konat finále, definitivně tím padla možnost, že by Světový pohár čtyřspřeží byl v tomto ročníku vyhodnocen. 
 

PSALI JSME: Existuje vozatajská elita. A pak je tu Exell se svou vlastní ligou

 
V kalendáři však přesto jeden závod zůstává, a to v Lipsku, kde by se závody Světového poháru měly konat od 14. do 17. ledna. Otázka, zda se nejlepší vozatajové setkají během zimy alespoň jednou začátkem roku 2021, zůstává stále otevřená.
 
Připomeňme, že finálový mítink Světového poháru čtyřspřeží 2019 / 2020 ve francouzském Bordeaux ovládl vedoucí muž žebříčku a vítěz většiny předešlých kol, Australan Boyd Exell. Další tři příčky putovaly do Nizozemí, zásluhou Koose de Ronde, Ijsbranda Chardona a Brama Chardona.
 
Archivní foto: FEI / Lukasz Kowalski a Thomas Reiner



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE