reklama 11A

Mistrovství světa čtyřspřeží 2020 neproběhne. Pořadatelé jsou zklamaní

ikonka

Od 5. do 11. října se mělo konat v nizozemském Valkenswaardu mistrovství světa čtyřspřeží. Bohužel pořadatelé oznámili, že světový šampionát nakonec neproběhne. „Pro soutěžící i organizační výbor je to velké zklamání,“ uvedli pořadatelé.
03.10.2020 10:39  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
FEI Driving World Championship Four-in-Hand ve Valkenswaardu se neuskuteční. „Pro soutěžící i organizační výbor je to velké zklamání. Rádi bychom poděkovali našim příznivcům, dobrovolníkům a sponzorům za to, že nás v posledních několika týdnech podporovali,“ vzkazují organizátoři.
 
Do pátečního rána vše vypadalo, že se mistrovství uskuteční. „Po dnešním setkání představenstva organizačního výboru a obce Valkenswaard starosta stáhl stávající povolení akce. „Je důležité upozornit na to, že organizátoři měli svolení a všechna potřebná povolení k pořádání mistrovství světa. Všechny požadavky byly splněny a vše bylo uspořádáno tak, aby bylo možné uspořádat bezpečnou soutěž bez diváků v rámci stávajících předpisů,“ konstatují pořadatelé.
 
Společnost Driving Valkenswaard International (DVI) neskrývá zklamání: „Chtěli jsme ukázat, že je možné provozovat náš milovaný sport v soutěžním formátu, navzdory všem omezením v souvislosti s koronavirem Covid-19. Organizátoři vynaložili obrovské úsilí z lásky k vozatajskému sportu. Všechno bylo připraveno na bezpečný světový šampionát, který splňoval všechny požadavky a byla zajištěna všechna povolení. Rozhodnutí obce bylo nečekaným rozhodnutím,“ uvádí na internetových stránkách akce.
 
„Nesprávná komunikace publikace v médiích týkající se povolení nám nepomohla. Negativní komentáře poškodily naši pozici. To je zklamáním a není ve prospěch vozatajského sportu,“ dodávají.
 
Foto archiv pořadatele



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE