reklama 11B

Bejr a Sedlinská dorazili v pořádku do dějiště MS jednospřeží v Pau

ikonka

V neděli odpoledne dorazili do francouzského Pau, kde se od 21. do 25. října uskuteční mistrovství světa jednospřeží, dva čeští účastníci – Daniel Bejr s koněm Sheldon Cooper a Markéta Sedlinská, která bude zapřahat klisnu Conversano XIII-14.
18.10.2020 18:26  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Na cestu do francouzského Pau se čeští vozatajové vypravili již v pátek. Koně Markéty Sedlinské a Daniela Bejra cestovali společně kamionem z Písečného nad Dyjí a do dějiště šampionátu dorazili v neděli odpoledne. 
 
S jakými ambicemi se mistrovství světa zúčastní, prozradili webu Spřežení.cz: „Velké cíle si nekladu, svoji účast beru jako obrovskou příležitost získat nové zkušenosti a šťastná budu, když se budu vracet s pocitem, že jsem neudělala ostudu,“ uvedla Markéta Sedlinská. 
 
„Už to, že mám možnost tam jet, je můj splněný sen. Samozřejmě se budeme snažit podat co nejlepší výsledek. Beru to jako obrovskou zkušenost,“ konstatoval úřadující mistr České republiky jednospřeží, který před pár týdny v Kladrubech nad Labem až na poslední chvíli předstihl Markétu Sedlinskou, která tehdy na parkuru opakovaně chybovala a stala se tak vicemistryní republiky. 
 
Jak Daniel Bejr podotkl, šampionát bude přece jen do jisté míry ovlivněn aktuální situací kolem nákazy koronavirem Covid-19. „Vzhledem k tomu, že se odhlásily nějaké státy, tak to nebude zcela objektivní mistroství světa. Pořadatele určitě stálo uspořádání takových závodů hodně sil a bojovali do poslední chvíle, aby nebyly zrušeny, což chápu.“ 
 
Všichni účastníci současně doufají v hladký průběh celé akce. „Jsem vděčná, že se pořadatelé rozhodli i přes současnou napjatou situaci závody uskutečnit. Věřím, že při dodržení bezpečnostních opatření naše účast neohrozí ani nás, ani nikoho jiného,“ dodala pro Spřežení.cz Markéta Sedlinská.
 
Výkony českých vozatajů budeme samozřejmě bedlivě na Jezdci.cz monitorovat. Podrobné informace o průběhu mistrovství světa jednospřeží ve francouzském Pau najdete na stánkách pořadatele POD TÍMTO ODKAZEM
 
Foto Josef Malinovský



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE