reklama 11C

Tři, nebo čtyři jezdci v týmech při OH v Paříži? ČJF v tom má jasno

ikonka

Mezinárodní klub parkurových jezdců IJRC vyjádřil nesouhlas s nedávno schváleným olympijským formátem pro hry v Paříži 2024. Negativní reakce se týkala primárně tříčlenného složení týmů. Pro bylo 70 zemí, 30 proti. ČJF prozradila, jak hlasovala.
16.12.2021 12:45  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
 
Jak jsme již informovali v dřívějších příspěvcích na Jezdci.cz, mezi jezdci bylo po olympijských hrách v Tokiu velmi diskutované téma složení týmů. Otázkou bylo, zda družstva mají mít tři členy, nebo čtyři s možností vyškrtnutí nejhoršího výsledku. 
 
Nakonec se většina národních federací během listopadového Generálního shromáždění FEI, které probíhalo v belgických Antverpách, přiklonila k letošnímu modelu z Tokia. Týmy se tudíž budou skládat ze tří jezdců ve všech disciplínách. Pro bylo 70 zemí, proti 30. 
 
V pátek 10. prosince jednal během mítinku CHI v Ženevě Mezinárodní klub parkurových jezdců IJRC. Účastníci diskuse se jednomyslně shodli, že formát pro olympiádu 2024 není vhodný. Velkou odezvu měl i článek na Jezdci.cz, v němž jsme o průběhu jednání informovali a řada našich čtenářů se dotazovala, jak vlastně hlasoval zástupce České jezdecké federace. Kontaktovali jsme následně sekretariát ČJF i členku Výkonného výboru pro mezinárodní vztahy Lenku Sekaninovou, která nám přislíbila podrobnější informace poskytnout v rozhovoru připravovaném na pátek 17. prosince. 
 

Psali jsme: Jednohlasný vzkaz jezdců pro FEI: Už nemůžeme dál mlčet, musíme jednat

 

Už v průběhu čtvrtka však ČJF informovala na svých internetových stránkách, že Lenka Sekaninová se listopadového generálního shromáždění FEI (FEI General Assembly) účastnila distančně a hlasovala pro variantu čtyř jezdců v týmu. 
 
„Již i v dřívějších komunikacích s FEI či EEF ohledně olympijských her 2024 se Česká jezdecká federace vždy vyjadřovala tak, že je výhradně pro variantu čtyř jezdců v týmu s tím, že zůstane v planosti postup dvou týmů ze speciálního kvalifikačního závodu z kvalifikační skupiny C. Důvodem našeho postoje bylo primárně přihlédnutí k welfare koní, ale také zachování osvědčeného systému,“ informovali zástupci ČJF a připojili též odkaz na prezentaci týkající se kvalifikačního systému pro OH v Paříži 2024, která byla představena během listopadového shromáždění FEI.
 
Ilustrační foto: Christophe Taniére / FEI

Jakou variantu složení jezdeckých týmů při OH preferujete?

celkem hlasů: 144

Hlasování skončilo.

Tři členové v týmu 4 / 2.78%
Čtyři členové v týmu 137 / 95.14%
Jinou 0 / 0%
Je mi to jedno 3 / 2.08%



Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE